Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2015

‘Wearables kunnen productiviteit vergroten’

Wearables kunnen de productiviteit van medewerkers volgens veel managers vergroten. Het overgrote merendeel van de managers staat het gebruik van deze draagbare elektronica op de werkvloer dan ook toe.

Dit blijkt uit onderzoek van PwC onder managers. 70% van de respondenten geeft aan het gebruik van wearables toe te staan. Het vergroten van productiviteit blijkt hiervoor de belangrijkste reden te zijn. Maar liefst 77% van de managers stelt dat wearables de productiviteit en efficiëntie van medewerkers kan vergroten.

Smartphones aanvullen
Wearables worden overigens niet gezien als vervanger van smartphones en tablets. Het merendeel van de respondenten verwacht juist dat wearables bestaande elektronica als smartphones zullen aanvullen.

Het onderzoek van PwC is niet het eerste onderzoek waarin naar voren komt dat wearables de productiviteit kunnen vergroten. Dr. Chris Bauer van het Institute of Management Studies van de Goldsmiths University in Londen concludeerde eerder in het onderzoek The Human Cloud At Work dat wearables de productiviteit met 8,5% kunnen vergroten. De tevredenheid van werknemers neemt gemiddelde met 3,5% toe.