Bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt 124 startups
03-05-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt 124 startups

Bedrijfsincubator UtrechtInc heeft sinds 2009 124 startups ondersteund. In 2014 waren die bedrijven goed voor € 52 miljoen aan investeringen uit de markt en 630 banen. Dit zijn een aantal resultaten die de Utrechtse incubator bekend maakt.

UtrechtInc bestaat sinds 2009 en telt nu 32 startups in huis en 54 succesvol uitgevlogen bedrijven. In 2014 werden graduates DistimoAQTIS MedicalRailDataen Looptijden.nl overgenomen en ging ArGEN-X naar de beurs. Deze vijf bedrijven hadden samen in dat jaar een marktwaarde van 260 miljoen euro. Naast coaching, kantoorruimte en training kunnen startups ook bij UtrechtInc terecht voor groeikapitaal. Het Rabo Pre-seed Fund heeft inmiddels aan 72 startups financiering geboden van in totaal 2,5 miljoen euro.

UtrechtInc is de incubator van Universiteit UtrechtUMC Utrecht en Hogeschool Utrecht en ondersteunt onderzoekers, alumni en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. In het startup programma werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc heeft inmiddels 124 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, coaching en een startup community. 

Terug naar nieuws overzicht