Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
30-04-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco partners kunnen zichzelf opnieuw gaan uitvinden (video)

Cisco partners kunnen zich de komende jaren opmaken om zich sneller aan te passen in een sterk veranderde markt. Als ze dat niet doen worden ze minder relevant of houden ze op te bestaan, aldus Cisco ceo John Chambers. Cisco verandert zelf ook en richt zijn pijlen onder andere op digitalisering, Internet of Things en software. "Disrupt or you are going to get disrupted," zo luidt de boodschap tijdens de Cisco Partner Summit 2015 in Montreal.

Komende tien jaar verdwijnt veertig procent van alle grote bedrijven omdat ze zich niet aanpassen aan de markt, aldus Chambers. Daaronder vallen ook Fortune 500 bedrijven, waarvan een derde zal verdwijnen zo voorspelt Chambers. Daarom moet er een wil zijn bij Cisco partners om te veranderen met ‘disruptive’ technologie in de markt waarmee organisaties zich kunnen digitaliseren, indien ze relevant willen blijven voor klanten. "Disrupt or you are going to get disrupted," aldus Chambers.

Tesla

Chambers noemde succesvolle nieuwe bedrijven die maar een paar jaar bestaan en miljarden dollars waard zijn omdat ze ‘disruptive’ zijn zoals Uber, Spotify, Pandora, Google, Facebook Amazon, Tesla, Square en Netflix. Deze nieuwe bedrijven denken anders, ze kunnen zakelijk sneller schakelen omdat ze nauwelijks of geen tussenlagen hebben, aldus Chambers.

Resellers kunnen wat Chambers betreft net zo ‘disruptive’ zijn, zodat ze de nieuwe lichting concurrenten aankunnen. Als ze niet tijdig transformeren, dan missen ze de boot, net zoals Alcatel-Lucent, Nortel en Digital Equipment. “Die bedrijven zijn vergeten om tijdig te veranderen”, aldus Chambers.

Fast IT

Daarnaast moeten bedrijven uit hun comfortzone, vooral partijen die steeds hetzelfde kunstje doen. Dat werkt misschien nu maar niet in de toekomst, aldus Chambers. Partners kunnen zich het best opnieuw uitvinden. Cisco doet dat ook en betreedt de laatste jaren nieuwe markten. Zo is Cisco in Noord-Amerika volgens Chambers sterk geworden met zijn zelfontworpen UCS servers, een combinatie van servers, storage en netwerken, dat opneemt tegen de servers van HP, Dell en Lenovo. Cisco zal ook sterk inspelen met Internet of Things oplossingen die gebruikt worden in het digitale tijdperk waarin we nu zijn beland. Cisco speelt daarop in met het Fast IT, security en Internet of Everything (IoE) aanbod voor bedrijven en overheden die digitaal gaan opereren. De ceo en cio zien veranderingen aankomen en willen ondersteuning met Fast IT. Zo kunnen ze sneller veranderen naar een digitale organisatie. Cisco biedt volgens Chambers daarvoor een breed IT-portfolio van netwerken, big data, analytics, cloud architecturen en met kennis van processen & organisaties.

Software

Chambers zegt nu te positioneren als softwareleverancier met het Cisco Software Partner Programma. Dit programma ondersteunt resellers met de verkoop van Cisco ONE software, Cisco Connected Analytics en Cisco Cloud Suite. Partners kunnen zich certificeren als Software Lifecycle Advisor (aanbieder van software lifecycle management services), Software Consultant (consultancy met Cisco software aanbod) en Software Integrator (aanbieder van Cisco software en software van derde partijen & ISVs). Cisco biedt ook steeds meer (cloud) software door overnames zoals van Embrane, MetaCloud en Sourcefire. De stap richting software betekent dat Cisco meer developers en ISV’s in zijn partner netwerk zal opnemen. Chambers benadrukt overigens dat software niet stand-alone business is: “Software is een onderdeel van een totale oplossing.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht

Tags

Netwerken