Wouter Hoeffnagel - 29 april 2015

‘Huisautomatisering is groeimarkt van de toekomst’

Huisautomatisering is de groeimarkt van de toekomst. Domotica vormt laaghangend fruit, dat voor ICT-bedrijven makkelijk is te plukken.

Dit blijkt uit het symposium ‘Reseller gezocht’ van branche-organisatie ICTWaarborg op vrijdag 24 april. De cijfers zijn veelbelovend. In Nederland zijn er meer dan 7.000.000 huizen, maar met het onderwerp huisautomatisering zijn velen nog onbekend. De gemiddelde Nederlander wil anno 2015 comfort, gemak, energie besparen en zich vooral veilig voelen in eigen huis. Dat hij op dat gebied tegelijkertijd terughoudend is, komt doordat hij vindt dat hij er te weinig van af weet, of omdat hij denkt dat huisautomatisering voor een gemiddeld huishouden niet betaalbaar is.

Voor nog geen duizend euro van alle gemakken voorzien
Dit laatste argument biedt volgens ICTWaarborg kansen. ICT’ers die in staat zijn klanten ervan te overtuigen dat een huis voor nog geen duizend euro van alle gemakken an worden voorzien heeft een aantrekkelijke markt in het verschiet liggen. Huisautomatisering vormt hiermee volgens ICTWaarborg dé groeimarkt voor de komende jaren voor ICT-bedrijven die zich toeleggen op huisautomatisering.

De eerste trainingsdag van ICTWaarborg op het gebied van huisautomatisering vindt op 19 mei plaats. Direct na deze trainingsdag gaat de website www.huisautomatisering.nl live. De website is gericht op consumenten die zich willen oriënteren op domotica. Deze eindgebruikers kunnen op de site onder andere ICT-bedrijven vinden waarbij zij terecht kunnen voor informatie over de mogelijkheden op het gebied van huisautomatisering.