Cisco verwacht vraag naar 300.000 IoT-specialisten
29-04-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco verwacht vraag naar 300.000 IoT-specialisten

Cisco verwacht door de groeiende vraag naar Internet of Things (IoT) oplossingen een wereldwijd tekort aan 300.000 IoT-specialisten voor diverse branches. Cisco traint nu een aantal van zijn channel partners met kennis over IoT zodat ze volledige implementaties kunnen uitvoeren. Dit meldt de leverancier op de Cisco Partner Summit 2015 in Montreal.

Volgens Steve Steinhilber, vice president van de Cisco Industry Solutions Group, is de IoT markt in 2020 goed voor een omzet van 19 biljoen dollar. 14,4 biljoen dollar omzet wordt gedaan in de private sector en 4,6 biljoen dollar in de publieke sector. Cisco speelt op deze groeimarkt in met zijn partners. Het Cisco Partner Ecosysteem bestaat onder andere uit developers, VARs, ISVs, systeem integrators en individuele specialisten.

Dubbele groeicijfers

Er zijn nu wereldwijd 38 Cisco IoT-parters en 94 volgens een IoT training. Cisco IoT partners haalden dubbele groeicijfers in de eerste helft van Cisco's gebroken boekjaar. Maar Cisco wil graag meer partners aan boord en speelt daarop in met educatie en enablement. "Er is de komende jaren behoefte aan 300.000 control engineers die een IoT-opleiding nodig hebben", aldus Steinhilber.

Digitalisering

Cisco IoT-partners kunnen klanten in diverse branches voorzien van digitale business oplossingen. De digitale transformatie vraagt volgens Cisco om een nieuwe IoT-platform voor organisaties, dat zaken ondersteunt zoals fog computing, beheer & automation, data analytics, security, netwerk connectiviteit en applicatie enablement. Cisco zegt een breed IoT portfolio te bieden voor diverse branches die bestaat uit industrial switches, routing, wireless, networks en security.

Business case Britannia Operator Limited (BOL)

Met digitalisering kunnen bedrijven verder groeien en kosten besparen, zo beweert Cisco tijdens zijn Cisco Partner Summit 2015 conferentie. Dit wordt beaamt door gasbedrijf Britannia Operator Limited (BOL), dat ondermeer boorplatformen op de Noordzee beheert. BOL deed een process control network upgrade met Cisco technologie. Reden voor de upgrade was om de security van het netwerk te verstevigen die SOX compliance moest zijn. Dat werd bewerkstellig met meer dan 50 nieuwe modulaire Cisco Industrial 3000 switches, een Cisco DMZ high availability firewall cluster en het verwijderen van dual-homed pc’s. Verder is er een proactieve network monitoring geïntroduceerd. Het resultaat is een converged ethernet omgeving: Converged Plantwide Ethernet (CPwE) design voor netwerk security. Cisco partner Rockwell Automation ondersteunt hierbij het process control systeem, zoals software en migratie van processen. Het nieuwe IoT-netwerk heeft een PCN Network audit goed heef doorlopen. De Britse Cisco partner Arrowdawn heeft implementie goed afgerond, aldus BOL.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht