Wouter Hoeffnagel - 23 april 2015

Werkgelegenheid in ICT-sector opnieuw gestegen

De werkgelegenheid in Nederland is afgelopen kwartaal toegenomen. Het aantal personeelsvacatures steeg met 13% ten opzichte van vorig kwartaal en met 11% ten opzichte van Q1 2014. De ICT-sector blijft koploper.

Dit blijkt uit de European Job Index van Robert Walters. “Het is goed om te zien dat de positieve trend vanaf de tweede helft van 2014 zich heeft doorgezet in Q1 2015; het aantal vacatures is over het jaar met zo'n 11% gestegen. Het vertrouwen in het herstel van de markt neemt toe en dit vertaalt zich in een vraag naar professionals op alle niveaus. Kandidaten zijn bovendien sneller geneigd om van baan te veranderen en staan open voor nieuwe mogelijkheden. We zien dat ook starters en professionals met minder dan 3 jaar ervaring vertrouwen hebben in hun kansen op de arbeidsmarkt, en dat is een positief signaal”, zegt Rob Vermaak, Managing Director van Robert Walters Benelux.

Het aantal vacatures in de ICT-sector komt voor het eerste kwartaal van 2015 uit op 10.465 vacatures. Dit is een stijging van 14% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014.