‘Sociale skills zijn van groot belang voor ICT-beveiliging’
20-04-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘Sociale skills zijn van groot belang voor ICT-beveiliging’

ICT-professionals zijn steeds minder gewild voor ICT-beveiliging. In het segment is vooral vraag naar mensen met een technische of zakelijke achtergrond. Omgaan met eindgebruikers staat hierbij centraal.

Dit blijkt uit onderzoek van de International Information Systems Security Certification Consortium (ISC2). Wereldwijd is een tekort aan beveiligingsprofessionals. Dit betekent echter niet dat ICT-professionals in dit segment eenvoudig aan de bak komen. Bedrijven zouden namelijk steeds vaker tot de conclusie komen dat het gedrag van werknemers een belangrijke rol speelt in security. Het omgaan met medewerkers om hun gedrag te kunnen verbeteren wordt dan ook steeds belangrijker.

Bijna 90% van de respondenten geeft aan dat communicatieve vaardigheden steeds meer van belang zijn om een succesvolle carrière op te bouwen. Technische kennis of de juiste certificeringen speelt zelfs een kleinere rol. Vooral voor beveiligingsanalisten en beveiligingsconsultants is op dit moment veel werk te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Security