Drogisterijketen Rossmann voldoet aan EU regelgeving met MDM-oplossing
15-04-2015 | door: Pieter Werner
Deel dit artikel:

Drogisterijketen Rossmann voldoet aan EU regelgeving met MDM-oplossing

Stibo Systems heeft in zeven maanden haar MDM oplossing STEP geïmplementeerd bij de Duitse drogisterijketen Rossmann, die hier nu meer dan 60.000 stock keeping units mee beheert.

Vanwege de nieuwe EU verordening (1169/2011) inzake de verstrekking van voedingsmiddeleninformatie aan consumenten die in december j.l. van kracht werd, had Rossmann behoefte aan een oplossing die per item alle artikelinformatie kan managen. Bijvoorbeeld: calorieën, voedingswaarde, herkomst, ingrediënten en stoffen die allergieën of intoleranties kunnen veroorzaken. Al deze informatie wordt nu centraal in STEP beheerd en is beschikbaar voor de Rossmann webshop en overige saleskanalen.

Rossmann vond in Stibo Systems een partner die flexibiliteit en schaalbaarheid kan bieden. De eerste fase van de samenwerking was gericht op de implementatie van product informatie ten aanzien van levensmiddelen en op het in kaart brengen van bijbehorende voedingswaarden. In de toekomst wordt STEP de centrale bron voor master data. Tevens worden de quality assurance processen verbeterd. Drogisterijketen Rossmann noteerde in 2014 een omzet van EUR 7,2 miljard en een groei van 8,7%. Het bedrijf heeft vestigingen in Duitsland, Polen, Hongarije, Tsjechië, Turkije en Albanië en plant de opening van 340 nieuwe winkels. Implementatie van MDM-oplossing STEP verliep snel; aan de requirements kon grotendeels worden voldaan door configuratie in STEP. Dankzij STEP is er binnen Rossmann nu consistentie over alle bedrijfsonderdelen. 60.000 stock keeping units (SKU’s) worden momenteel centraal via STEP gemanaged. Dankzij STEP wordt aan de nieuwste EU verordening, 1169/2011, voldaan en wordt alle relevante voedingsmiddeleninformatie compleet, correct en consistent weergegeven.

Sebastian Meyer, Strategie en Projectverantwoordelijke bij Rossmann: "Wij verkopen ongeveer 17.000 artikelen in onze 3.253 Europese drogisterijen en webshop. Daarom zochten we een oplossing die een breed scala aan datarelaties aan kan en een multichannel aanpak ondersteunt. Wij hebben STEP van Stibo Systems gekozen vanwege haar footprint in de internationale retail industrie en vanwege de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige integratie met data van leveranciers en andere externe databronnen.”

Bart Coenen, Managing Director Stibo Systems Benelux: “Wij zijn zeer enthousiast over deze succesvolle samenwerking. Het succes van Rossmann illustreert wat high performance organisaties van onze master data management oplossing kunnen verwachten.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MDM