‘Helft van de bedrijven gebruikt cloud-gebaseerde BI-oplossingen’
12-04-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘Helft van de bedrijven gebruikt cloud-gebaseerde BI-oplossingen’

Ruim de helft van alle bedrijven maakt gebruik van cloud-gebaseerde Business Intelligence (BI)-oplossingen of heeft hier plannen voor. Desondanks zien organisaties obstakels die de omarming van BI in de cloud in de weg staat.

Dit blijkt uit onderzoek van Dresner Advisory Services. Beveiliging blijft voor organisaties het belangrijkste obstakel dat hen tegenhoudt met BI de overstap te maken naar de cloud.

Populair onder verkoop- en marketingmedewerkers
De belangrijkste gebruikers van cloud-gebaseerde BI-oplossingen zijn op dit moment verkoop- en marketingmedewerkers. Hierbij wordt voornamelijk gekozen voor een private cloudomgeving om de veiligheid van de oplossingen te waarborgen.

In een analyse schrijft Jim Ericson, onderzoeksdirecteur van Dresner Advisory Services, dat veel respondenten niet op de hoogte blijken te zijn van relevante industriestandaarden op het gebied van beveiliging van data in de cloud. Verschillende incidenten hebben volgens Ericson aangetoond dat data die dichtbij wordt gehouden tegenwoordig net zo kwetsbaar is als data in de cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud