Publieke sector heeft weinig vertrouwen in big data
11-04-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Publieke sector heeft weinig vertrouwen in big data

De publieke sector blijkt een stuk minder vertrouwen te hebben in big data dan de private sector. 21% van de professionals in de private sector heeft geen plannen big data te omarmen, tegenover 12% van alle respondenten.

Dit blijkt uit onderzoek van Capgemini onder leidinggevenden naar de perceptie van big data in de publieke sector. 13% van de respondenten uit de publieke sector geeft aan dat big data de kans biedt nieuwe winststromen te creëren. Onder alle respondenten ligt dit percentage op 27%. 16% van de leidinggevenden ziet big data als een op zichzelf staande winstdrijver. Dit percentage ligt onder alle respondenten op 23%.

Weinig ervaring met big data
De ervaring met big data in de publieke sector blijkt relatief laag te zijn. 63% van de leidinggevenden in de publieke sector geeft aan geen ervaring te hebben met big data, ten opzichte van 42% onder alle respondenten.

54% van de organisaties in de publieke sector is op dit moment bezig met de implementatie van een big data-technologie. Onder alle respondenten ligt dit gemiddelde op 71%. Slechts 35% van de organisaties in de publieke sector is van plan in de komende drie jaar meer te gaan investeren in big data (tegenover 56% onder alle respondenten)

Terug naar nieuws overzicht