Hoge energieverbruik techbedrijven stimuleert ontwikkeling windparken
11-04-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Hoge energieverbruik techbedrijven stimuleert ontwikkeling windparken

Techbedrijven als Microsoft, Google, Facebook en Yahoo verbruiken met hun datacenters veel energie. Dit blijkt een positief effect te hebben op de ontwikkeling van windenergie in de Verenigde Staten (VS). De grote vraag naar windenergie van techbedrijven maakt het investeren in de duurzame energievorm interessant.

Dit meldt de American Wind Energy Association in haar jaarverslag, dat later deze maand openbaar wordt gemaakt. Techbedrijven maken steeds vaker gebruik van Power Purchase Agreements, langlopende contracten voor de afname van energie. Door de lange loopduur kunnen exploitanten investeren in windenergie, zonder hierbij financieel risico te lopen. Dit geeft de ontwikkeling van windparken in de VS een impuls.

Met name belastingvoordelen en de gegarandeerde lage prijs per kilowattuur zouden het afsluiten van langlopende contracten voor windenergie een interessante optie maken voor techbedrijven. De bedrijven betalen ongeveer 0,05 dollar per kilowattuur. Daarnaast helpt de keuze bedrijven duurzaamheiddoelstellingen te halen.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters