Redactie - 09 april 2015

Apple's Siri kan nu ook Nederlands

Apple heeft de derde update van het besturingssysteem iOS 8 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. De versie iOS 8.3 laat ons 3,5 jaar na het introduceren van de functie kennismaken met een Nederlandstalige spraakassistent Siri.

Ook anderen kunnen vanaf heden genieten van een behandeling in eigen taal: de update voegt namelijk Siri behalve in het Nederlands, in het Russisch, Deens, Thais, Zweeds, Turks en Portugees toe. Een andere kleine verandering met betrekking tot Siri houdt in, dat gebruikers de functie telefoongesprekken kunnen laten starten op luidspreker.

iTunes Store-authenticatie

Dankzij iOS 8.3 kunnen de instellingen gewijzigd worden over hoe de iTunes Store naar authenticatie vraagt. Gebruikers kunnen op die manier vrijblijvend mogelijk maken dat gratis apps gedownload worden zonder daarbij een paswoord te moeten ingeven.

Nieuwe emoji's

Wat vele gebruikers echter nog het leukst zullen vinden, zijn de meer dan 300 extra emoji's die bij de update komen. Daarbij hoort ook een nieuw toetsenbord om de symbooltjes in te geven. Via dat klavier kan door de verschillende emoji's gescrolld worden, wat het selecteren tussen de honderden nieuwigheden makkelijker moet maken.

Filteroptie iMessage

Een ander onderdeel van het iOS 8.3-pakket is de filteroptie in de iMessage-app. Gebruikers geven hun voorkeuren aan bij de instellingen en voegen zo een filterbalk toe aan de applicatie. Op die manier kunnen berichten van onbekende zenders gescheiden worden van de algemene lijst. Sommige iMessages kunnen ook geklasseerd worden als 'junk', wat een verzoek naar Apple stuurt om het bericht na te kijken.

In samenwerking met Datanews