Witold Kepinski - 07 april 2015

i³ groep levert Disaster Recovery as a Service met Flex ON Disaster Recovery

i³ groep biedt nu Disaster Recovery as a Service met Flex ON Disaster Recovery. Met de introductie van haar nieuwste Flex ON dienst genaamd Flex ON Disaster Recovery biedt i³ groep organisaties in Nederland de mogelijkheid om op een betaalbare en efficiënte wijze hun Disaster Recovery strategie in te richten.

De dienst verzorgt de replicatie van een lokale virtuele infrastructuur naar een Nederlands datacenter. Vanuit hier kan in geval van calamiteiten de omgeving binnen enkele minuten weer in de lucht zijn. Hierdoor kan de ICT-afdeling direct starten met het herstellen van de dienstverlening. Organisaties hoeven door het cloud model (DRaaS) niet langer te investeren in een eigen tweede datacenter of fysieke uitwijklocatie, maar betalen enkel voor de gebruikte recources. Zo kunnen de primaire en ondersteunende bedrijfsprocessen in stand blijven tijdens grootschalige calamiteiten.

i³ groep verzorgt behalve regelmatige testen van de recovery en het dagelijks technisch beheer ook ondersteuning in menskracht en kennis bij de wederopbouw van de infrastructuur. Een belangrijke optie in de dienst is de mogelijkheid tot het gebruik maken van een Disaster Control Room vanuit het pand van i³ groep. Bij een grootschalige calamiteit kan het zo zijn dat ook de werkplek van de ICT-afdeling onbereikbaar is geworden: i³ groep verzorgt in Vianen een tijdelijke werkplek met directe verbindingen naar de uitwijkomgeving, voldoende koffie en de benodigde personele ondersteuning en kennis, zo meldt de IT-dienstverlener.

 Meer informatie vindt u op www.i3-groep.nl/flex-on/disaster-recovery