Wouter Hoeffnagel - 03 april 2015

Eén op de tien gaat met positieve energie aan het werk

Het is slecht gesteld met de mate van positieve energie waarmee Nederlanders aan het werk gaan. Slechts 8% van de Nederlanders gaat dagelijks met positieve energie aan de slag.

Dit blijkt uit het zevende onderzoek naar de werkbeleving in Nederland van onderzoeks- en adviesbureau Integron. Werknemers blijken gemiddeld slechts 9% van hun activiteiten op werk uit te voeren omdat zij het willen in plaats van het dat alleen moet. Integron spreekt van een energielek, dat voor werkgevers belangrijk is om te dichte .

Sleutel tot succes

Positieve energie en drive zijn volgens het bedrijf de sleutel tot succes, zeker in een aantrekkende economie. Uit het onderzoek blijkt ook dat 13% van de Nederlanders aangeeft dat hun werkgever hun werkpotentieel en mogelijkheden volledig benut. Dit blijkt van grote invloed op de wijze waarop werknemers aan de slag gaan. Indien het potentieel van medewerkers wel volledig wordt benut geeft 47% aan met positieve energie aan het werk te gaan.

Stephan van Gelder, algemeen directeur van Integron, stelt: “Wanneer organisaties zo ingericht worden dat medewerkers meer van hun potentieel kunnen inzetten, geeft dat een impuls aan de positieve en aanstekelijke energie op de werkvloer”. Alle resultaten van het onderzoek naar werkbeleving zijn in deze infographic te vinden.