Wouter Hoeffnagel - 02 april 2015

Bedrijven investeren in BYOD-oplossingen

Bring Your Own Device (BYOD)-oplossingen zijn steeds populairder. Bedrijven schaffen in toenemende mate oplossingen aan om het gebruik van BYOD-apparaten op de bedrijfsvloer in goede banen te leiden en de apparaten te beveiligen. De wereldwijde markt voor BYOD-oplossingen maakt naar verwachting tot 2019 naar verwachting een jaar-op-jaar groei van 25,32% door.

Dit voorspelt TechNavio. BYOD is een beleid waarbij werknemers persoonlijke mobiele apparatuur op de werkvloer mogen gebruiken. Dit biedt voor alle partijen voordelen. Werknemers kunnen aan de slag met apparaten waarmee zij vertrouwd zijn en die zij prettig vinden werken. Werkgevers hoeven niet in de apparaten te investeren, aangezien deze door werknemers zijn aangeschaft.

Wel is echter software nodig om het gebruik van BYOD-apparaten in goede banen te leiden. Denk hierbij aan software die werknemers via hun persoonlijke apparaten op veilige wijze toegang geeft tot bedrijfsdata, maar ook aan beveiligingsoplossingen die voorkomen dat zakelijke data en persoonlijke data vermengd worden. Werknemers kunnen hierdoor de zakelijke content eenvoudig (op afstand) van een apparaat verwijderen, zonder hierbij de privacy van werknemers te schenden.