Wouter Hoeffnagel - 01 april 2015

Veel vacatures voor managers te vinden op Twitter

We solliciteren steeds vaker via social media. Vooral IT-gerelateerde vacatures zijn veel te vinden op sociale netwerken. Ook vacatures voor managers zijn volop te vinden.

Dit blijkt uit onderzoek van Coosto. Steeds vaker wordt via social media gesolliciteerd. Sinds 2011 zijn in totaal 11,5 miljoen vacature-gerelateerde berichten op social media verschenen. Twitter is hierbij veruit het populairst met 10,5 miljoen berichten. De miljoenen berichten zijn overigens door een relatief kleine groep van 313.000 gebruikers geschreven.

Veel ICT-vacatures
Vooral ICT-vacatures zijn veel te vinden op Twitter met 1,2 miljoen berichten. Ook vacatures voor managers zijn veel besproken met 670.000 berichten. Sales functies staan op de derde plek met 565.000 berichten.

In bijna de helft van alle gevallen wordt in het bericht over de vacature ook een plaatsnaam genoemd. De top drie van Nederlandse steden met de meeste vacatures waar op Twitter over wordt geschreven zijn:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Rotterdam

Afbeeldingen worden vaker geretweet
Coosto heeft een handige tip voor bedrijven die op Twitter een vacature willen verspreiden. Vacatures blijken namelijk veel vaker geretweet te worden als hier een foto van is gemaakt. Geschreven vacatures worden gemiddeld in 17% van de gevallen geretweet, terwijl afbeeldingen van een vacature in 58% van de gevallen een retweet krijgt.

Meer informatie over het onderzoek van Coosto is hier te vinden.