Wouter Hoeffnagel - 01 april 2015

CBS en TNO gaan samenwerking aan rond big data en ICT

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het kennisinstituut TNO gaan een bredere samenwerking aan. De partijen gaan kennis uitwisselen over de maatschappelijke toepassing van big data en ICT.

De twee partijen hebben een nieuw samenwerkingsconvenant gesloten dat tot 2018 loopt. De twee partijen willen gezamenlijk uitdagingen aanpakken op het gebied van gezondheidszorg, jeugdzorg en maatschappelijk ondersteuning. Op deze gebieden moet de informatievoorziening en -verzameling verbeteren, waarbij ook wordt gekeken naar big data.

Het nieuw te sluiten convenant volgt eerdere convenanten op. TNO en CBS werken al geruime tijd succesvol samen op het terrein van kwaliteit van arbeid en arbeidsdynamiek. Zo werd eind vorig jaar de 10e jaargang van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden gelanceerd. Medio dit jaar verschijnt bovendien de derde editie van de publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt. Ook worden tegen de zomer nieuwe resultaten gepubliceerd uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024