'VMware technologie biedt organisaties nieuw IT-model’
23-03-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

'VMware technologie biedt organisaties nieuw IT-model’

IT-beslissers hebben mobility en cloud hoog op hun lijstje staan. Deze behoefte wil VMware met zijn partners invullen met nieuwe producten en diensten, zoals met VMware Horizon EUC-oplossingen, vSphere 6 servervirtualisatie, VSAN 6 sofware-defined storage, NSX software-defined networking en vCloud Air public cloud portfolio. Volgens Stef Koopman, Channel Manager VMware Benelux, kunnen channel partners met deze VMware-technologie organisaties productiever en sterker maken, zoals met software defined datacenter (sddc), end user computing (euc) en hybride clouds waarbij data tussen private en public cloud snel en eenvoudig heen en terug kan worden getransporteerd. VMware biedt hierbij een OneCloud beheerplatform voor alle clouds, applicatie en devices. “Daarnaast is het services aanbod aanzienlijk uitgebreid, die via onze channel partners kunnen worden verkocht”, aldus Koopman.

Volgens Koopman is het technologie-aanbod van VMware zo groot geworden dat partners het beste keuzes kunnen maken. “We dagen onze partners letterlijk uit om verder te denken dan alleen maar het resellen van server virtualisatie. Ze kunnen sterker groeien als ze het businessmodel van een klant goed kennen en daarbij VMware virtualisatie en cloud oplossingen aan koppelen. Denk hierbij aan virtualisatie van de verschillende componenten binnen het datacenter, te weten: server, netwerk en storage, met daarboven een beheerlaag die wordt aangeboden als één entiteit: OneCloud. Vanuit die waarde propositie is dit voor resellers de nieuwe manier om het totale businessmodel van een klant te ondersteunen. Een nieuw IT-model. De reseller denkt dan niet meer naar de klant toe vanuit een productgedachte, maar van een oplossingsgedachte. Partners kunnen met het VMware dienstenportfolio klanten helpen met services; van datacenters tot en met de eindpoint device. Vandaar dat VMware een nieuwe slogan heeft die het hele portfolio samenvat: ‘OneCloud, any application, any device’. Vanuit een software-gecontroleerde omgeving gaan VMware en zijn partners nieuwe businessmodellen adresseren die efficiënt zijn voor eindgebruikers. VMware biedt nu een geïntegreerd geheel van IT-oplossingen in plaats van point solutions.”

Services

VMware Professional, Enterprise en Premier partners worden volgens Koopman op het gebied van diensten nog beter ondersteund met het nieuwe VMware Partner Professional Services Program. “Hiermee kunnen consulting partners zelf services verkopen en leveren rond bijvoorbeeld software-defined datacenter (sddc), storage (VSAN), netwerk (NSX) en hybride cloud (vCloud Air) oplossingen. Partners krijgen hiermee toegang tot kennis rond services sales en het leveren van bewezen technologie, welke is gebaseerd op de diensten van de VMware Professional Services Organization (PSO).”

VMware introduceert verder binnen het vCloud Air Network, het Managed services programma waarmee service providers VMware  Managed Services aan klanten kunnen resellen vervolgt Koopman. “Het VMware vCloud Air Network Program is uitgebreid met managed services mogelijkheden voor vCloud Air Network service providers. Hiermee kunnen VMware partners VMware vCloud Air gebruiken als core infrastructuur en daarop eigen managed services leveren.”

Solution Competencies

VMware introduceert verder nieuwe solution competenties die onderdeel uitmaken van het VMware Partner Network. De nieuwe Mobility Management Solution Competency beloont partners die mobillty beheeroplossingen van VMware Airwatch verkopen, aldus Koopman. “Met deze competentie komen partners in aanmerking voor Solution Rewards rebates als ze AirWatch producten in combinatie met VMware Workspace Suite verkopen. VMware introduceert verder de Software-Defined Data Center Competency. VMware partners kunnen zich hiervoor vanaf het tweede kwartaal van 2015 in specialiseren. Met de Software-Defined Data Center Competenty laten partners aan klanten zien dat ze de beste kennis hebben van vijf VMware technologieën: Networking, Software-Defined Storage, Server Virtualization, Management Operations en Management Automation Solutions Competencies. Om deze competency te behalen, dienen partners minimaal twee VCP- of VTSP certificeringen in Software-Defined Data Center in huis te hebben en sales trainingen te volgen in het laten landen van VMware’s IT-visie bij klanten. Partners die de Software-Defined Data Center Solution Competency behalen komen in aanmerking voor Solution Rewards rebates. Het VSP- en VTSP Curriculum krijgen tot slot een zesde versie en er komt een update voor de server virtualisatie competentie met meer focus op VMware vSphere in combinatie met Operations Management en Virtualization Optimization Assessment (VOA).”

Koopman vervolgt: “De voornaamste boodschap rond het VMware Partner Professional Services Programis dat we in onze partners willen investeren met een breed serviceaanbod naar eindgebruiker. Ze hebben nu beschikking over een uitgebreid kant-en-klaar serviceaanbod om met VMware technologie een upsale te maken naar de cloud. Hierdoor zullen klanten in staat zijn veel flexibeler en dynamischer hun IT resources in te zetten naar de constante veranderingen in bestaande businessmodellen. Zo kan een partner met een VMware Virtualization Optimalization Assessment (VOA) zijn klanten inzicht geven in zijn bestaande virtuele infrastructuur. Hiermee kunnen partners vervolgens een optimalisatieslag maken en een roadmap naar het software-defined datacenter. Partners die denken in businessoplossingen worden daardoor een trusted advisor van eindgebruiker omdat ze helpen met optimalisatieslagen op zowel de korte als de lange termijn, met een duidelijke waardepropositie voor de eindgebruikers.”

Crossplatform

‘’Die propositie wordt nog meer waard als gespecialiseerde VMware partners nauwer samenwerken in het bedienen van klanten’’, vervolgd Koopman. “Daar ligt kwaliteit en meerwaarde. We creëren een ecosysteem van crossplatform partners die elkaar aanvullen en gespecialiseerd zijn in één of twee oplossingen. Je ziet daardoor meer partners samenwerken zoals contract management partners met service partners. Of bij businesstransformatie waarbij een nieuw model van IT wordt opgezet ter ondersteuning van nieuwe businessprocessen die inspelen op klanten die veranderen. Je ziet daardoor samenwerking ontstaan tussen IT-consultancy en business consultancy.”

Hybrid Cloud

VMware vCloud Air biedt volgens Koopman aan klanten veel interessante enterprise functionaliteiten. “Dat is een unieke propositie welke private clouds naadloos laat aansluiten op Public clouds. Verder bieden we een uniform cloud managementplatform vanwaar zelfs applicaties kunnen worden ontsloten naar Amazon Web Services (AWS) en Azure,  De strategie van VMware is tweeledig. Zo biedt VMware vCloud Air, deze richt zich op een service aanbod vanuit de eigen VMware public cloud. Daarnaast biedt VMware via het VMware vCloud Air Network (vCAN) model clouddiensten aan via een netwerk van op VMware technologie gestandaardiseerde partners. Het grootste voordeel voor klanten om op dit model in te stappen is een verschuiving van Capex naar Opex, waardoor nieuwe (en bestaande) IT diensten flexibeler, efficienter en inzichtelijker worden."

VMware introduceert verder binnen het vCloud Air Network, het Managed Services programma waarmee service providers VMware Managed Services aan klanten kunnen resellen. Dit maakt het mogelijk om beide routes vanuit de serviceproviders aan te kunnen bieden, vervolgt Koopman. “Het VMware vCloud Air Network Program is uitgebreid met managed services mogelijkheden voor vCloud Air Network serviceproviders. Hiermee kunnen VMware partners VMware vCloud Air gebruiken als core infrastructuur en daarop eigen managed services leveren.”

OpenStack

VMware vSphere Enterprise Plus klanten kunnen nu ook gratis gebruik maken van de VMware Integrated OpenStack (VIO)-distributie van het open-source cloud besturingssysteem. Hiermee kunnen ze OpenStack services en application programming interfaces (api’s) op hun VMware infrastructuur koppelen voor hun workloads, met een single support contract. Hierdoor kunnen ze gebruik maken van de voordelen van een open-source cloudplatform en tegelijkertijd gebruik maken van VMware-omgevingen en workloads. Volgens Koopman biedt deze samenwerking een interessante businessmogelijkheid voor partners. “OpenStack is geen concurrent, maar een aanvulling op VMware. Bijvoorbeeld op het gebeid van DevOps, waarbij developers en system operators samenwerken aan een ontwikkelmethode waarbij op een agile manier nieuwe code wordt geschreven die stabiel in een productieomgeving kan draaien. Op deze manier kunnen eindgebruikers een applicatie die ontwikkeld is in een OpenStack DevOps omgeving importeren naar de VMware productieomgeving zonder dat dit enige uitdagingen oplevert.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud