Wouter Hoeffnagel - 22 maart 2015

‘Slecht gesteld met beveiliging van mobiele apparaten en software’

Het is slecht gesteld van de beveiliging van mobiele apparaten en mobiele apps. 40% van de grote bedrijven neemt onvoldoende maatregelen om apps binnen het bedrijf te beveiligen. Ook de beveiliging van zakelijke en BYOD mobiele apparaten laat te wensen over.

Dit blijkt uit onderzoek van IBM Security in samenwerking met Ponemon Institute onder grote bedrijven. Het onderzoek toont aan dat op ieder willekeurig moment 11,6 miljoen gadgets worden getroffen door fouten in de broncode van apps. Deze fouten kunnen door hackers worden misbruikt om apparaten aan te vallen.

Nog niet de helft van de apps wordt getest
Het testen van applicaties helpt fouten in de broncode vroegtijdig op te sporen, voordat kwaadwillenden hier misbruik van hebben gemaakt. Grote bedrijven ontwikkelen vaak ook zelf apps die zij binnen het bedrijf gebruiken. Van deze apps blijkt nog geen 50% te worden getest. 33% van de organisaties geeft aan applicaties nooit te testen.

De grote bedrijven die in het onderzoek zijn opgenomen geven gemiddeld per jaar 35 miljoen dollar uit aan appontwikkeling. Van dit enorme bedroeg wordt slechts 5,5% besteedt aan het beveiligen van deze apps en het testen van de veiligheid, wat het mogelijk maakt de veiligheid van apps te garanderen voordat deze worden gelanceerd.