Wouter Hoeffnagel - 21 maart 2015

Young ICT Professionals-netwerk gaat Challenge aan met ministerie van OCW

Het Young ICT Professionals-netwerk (YIP) gaat dit jaar opnieuw een Challenge aan met een maatschappelijke organisatie binnen Nederland. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft gevraagd te helpen bij een actueel onderwerp: ICT in het onderwijs.

In november 2014 startte Staatssecretaris Sander Dekker van OCW een nationaal debat over de vraag: "Wat moet een leerling die start op school in 2015 leren om klaar te zijn voor een toekomst in 2032?" Om in te spelen op het toenemende belang van ICT in de maatschappij wordt in opdracht van OCW de opzet van het vak informatica onder de loep genomen. Het vak is nog steeds optioneel en de onderbouw wordt hiermee niet bereikt. Door ICT te verwerken in andere vakken willen de partijen meer aandacht creëren voor ICT en meer leerlingen bereiken.

Wie kan er meedoen?
Nederland ICT schrijft op haar website: “Als Young ICT Professionals zien wij dat de toekomst van de maatschappij in grote mate wordt beïnvloed door de ontwikkelingen vanuit onze branche. Als ICT in ieder vakgebied voorkomt, waarom is het dan niet in ieder schoolvak aanwezig? Programmeren tijdens wiskunde? GIS-kaarten maken tijdens Aardrijkskunde? Databases tijdens geschiedenis? Door gezamenlijk nieuwe toepassingen te bedenken, wordt de kracht van ICT in context geplaatst en begrijpelijk gemaakt voor zowel leerlingen als docenten. Daarom zijn alle expertises nodig voor het oplossen van deze Challenge: van technici tot sales en van consultants tot beheerders en projectmanagers. Deze Challenge is alleen voor leden.”

De Challenge vindt plaats op maandag 13 april 2015 in Eindhoven en duurt de hele dag. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt. Aanmelden kan via e-mail!