Beheerders van Amsterdamse datacenters niet blij met rapport CBS

19-03-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Beheerders van Amsterdamse datacenters niet blij met rapport CBS

Beheerders van datacenters in Amsterdam zijn niet gelukkig met het onlangs gepubliceerde rapport van het CBS. Dit rapport stelt dat het energieverbruik van de sector fors is gestegen. De datacenterbeheerders stellen dat hierbij wel een kanttekening geplaatst moet worden en de sector aanzienlijk energie-efficiënter te werk gaat.

Het CBS stelt in het rapport dat Amsterdamse datacenters ongeveer 16% meer energie verbruiken dan in 2011. De sector lijkt hierdoor minder efficiënt te werken. De Amsterdamse datacenterbeheerders spreken de stijging in energieverbruik niet tegen, maar stellen dat hierbij wel extra toelichting moet worden gegeven. Zo zijn de datavolumes die worden opgeslagen en getransporteerd in de periode fors toegenomen.

De datacenterbeheerders zeggen tegenover Het Parool dat de datavolumes van 2011 tot en met 2014 exponentieel zijn toegenomen. Het aantal datacenters in Amsterdam zou in de periode meer dan verdubbeld zijn. De beheerders stellen dat het CBS deze toelichting in het rapport had moeten opnemen, aangezien hieruit blijkt dat de sector op het gebied van energie-efficiëntie wel degelijk grote winst heeft geboekt.

Terug naar nieuws overzicht