Minister Kamp uit zorgen over Europees plan voor netneutraliteit

13-03-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Minister Kamp uit zorgen over Europees plan voor netneutraliteit

Het huidige voorstel voor netneutraliteit van de Europese Raad zet de Nederlandse netneutraliteit onder druk. Nederland wordt in dit voorstel gedwongen de huidige netneutraliteit terug te draaien. Minister Kamp van Economische Zaken is bezorgd over het plan.

Kamp uitte zijn zorgen tijdens in een interview met BNR. Het huidige voorstel van de Europese Raad spreekt van netneutraliteit, maar geeft providers wel de mogelijkheid bepaalde diensten af te knijpen. Dit botst met de Nederlandse wetgeving, die het afknijpen van bepaalde diensten juist verbiedt.

De Europese regeling gaat ook voor Nederland gelden
"In Europa maken ze op dit moment een andere regeling en die gaat ook voor Nederland gelden. Die houdt in dat er wel gediscrimineerd mag worden, dat wel het ene bedrijf een betere toegang mag krijgen dan het andere en dat wel het ene bedrijf minder moet gaan betalen dan het andere. Dat is echt niet goed”, zegt Kamp in het interview.

Nederland heeft eerder voorgesteld de Nederlandse wetgeving op het gebied van netneutraliteit op Europees niveau in te voeren. Dit voorstel zou in eerste instantie door zeven à acht landen gesteund zijn, maar uiteindelijk zijn alleen Duitsland en Nederland achter het plan blijven staan. Met name Zuid-Europese landen zouden zich niet in het Nederlandse plan kunnen vinden.

Terug naar nieuws overzicht