Redactie - 12 maart 2015

‘Voltijdswerkende moeders en vaders vrijwel even vaak manager’

Van alle werkende vrouwen hadden in 2014 bijna vier op de honderd een managementfunctie. Dat is minder vaak dan bij mannen, van wie negen op de honderd manager afgelopen jaar waren. CBS wijt dit verschil aan het feit dat de meeste vrouwen in deeltijd werken, zeker wanneer ze jonge kinderen hebben. De kleine groep moeders die in voltijd werkt is bijna net zo vaak manager als voltijdwerkende vaders.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Driekwart van de vrouwen die deel uitmaken van de werkzame beroepsbevolking werkt in deeltijd, tegenover een kwart van de mannen. Deeltijders werken veel minder vaak als manager dan voltijders. Dit zorgt dat het aandeel managers onder vrouwen een stuk lager ligt dan onder mannen. Uit de onlangs gepubliceerde Emancipatiemonitor blijkt daarnaast dat vrouwen minder vaak willen doorstromen naar een hogere functie of toppositie te willen doorstromen dan mannen.

Voltijdswerkende moeder en vader zijn bijna even vaak manager
Moeders van jonge kinderen werken relatief vaak in deeltijd. Het lagere managementaandeel bij vrouwen hangt daarom ook samen met de aanwezigheid van jonge kinderen. Binnen de groep voltijd werkende moeders ligt het percentage managers op ruim 13%, bijna net zoveel als binnen de groep voltijd werkende vaders. Pakweg 20.000 voltijdswerkende moeders zijn in Nederland manager, tegenover 130.000 voltijdwerkende vaders.

Moeders met jonge kinderen die in deeltijd werken blijken vaker manager te zijn dan in deeltijd werkende vrouwen zonder jonge kinderen. Bij vaders met een deeltijdbaan is het juist omgekeerd. Vaders zijn juist iets minder vaak manager als er jonge kinderen zijn. Mannen zonder (thuiswonende) kinderen met een deeltijdbaan zijn overwegend oudere mannen, die door hun leeftijd vaker manager zijn.

Minder managers in sectoren waarin veel vrouwen werken
Dat werkende vrouwen minder vaak manager zijn dan werkende mannen hangt ook samen met de bedrijfstakken waarin vrouwen vooral werkzaam zijn. Bij de overheid en zorg en in de cultuur, recreatie en overige diensten behoort het manageraandeel tot de laagste van alle bedrijfstakken. In deze bedrijfstakken werken naar verhouding veel vrouwen. Zo is in de gezondheids- en welzijnszorg (sector overheid en zorg) vier van de vijf werkenden een vrouw. Het aandeel managers is met 3% laag. In sectoren waarin voornamelijk vrouwen werken zoals de overheid en zorg is wel het merendeel van de managers een vrouw. Bij de overheid is ook het loonverschil tussen mannen en vrouwen in een leidinggevende functie kleiner dan in het bedrijfsleven.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024