Redactie - 11 maart 2015

Microsoft European App-V User Group 2015-congres

Login Consultants B.V, toonaangevende specialist in werkplekoplossingen op basis van server-based computing (SBC) en Virtual Desktop Infrastructures (VDI) en Microsoft Gold partner, is op 20 maart wederom gastheer bij het onafhankelijke internationale European App-V User Group 2015-congres op locatie bij Microsoft

De rol van App-V
Applicatievirtualisatie is een op Windows gebaseerd applicatieconcept. De techniek maakt van een Windows-applicatie een ingepakte, portable en geïsoleerde app. Microsoft Application Virtualization (App-V) wordt bij veel organisaties ingezet om applicaties te virtualiseren. Hoewel dit alle voordelen van het concept biedt op de meer traditionele desktops en laptops met Windows, wordt de technologie vooral veel gebruikt in combinatie met Remote Desktop Services-oplossingen en VDI-oplossingen. “Dit zijn vaak omgevingen waar de cloud on-premise draait en applicaties en desktops als dienst van de IT-afdeling worden afgenomen door de medewerkers, op het LAN maar ook onderweg of thuis,“ zegt Jan van der Elst, pre-sales bij Login Consultants. “Maar met de opkomst van Desktop-as-a-Service, vindt ook App-V indirect en op grote schaal zijn weg naar de cloud.”

App-V in de cloud
Tegenwoordig draait alles al om applicaties: applicaties op uw laptops, applicaties in de cloud als webapps, applicaties die als SaaS worden aangeboden en apps uit App Stores. “Over vijf jaren voorzie ik dat de werkplek als dusdanig is gemigreerd naar een app portaal, waar bedrijven niet alleen apps aanbieden maar ook alle interne en externe diensten. Veel apps worden native cloud-apps, of zijn dat al - bijvoorbeeld CRM- en ERP-systemen - maar er blijven een groot aan Windows-apps over die niet web-ready gemaakt kunnen worden om allerlei technische of organisatorische redenen,” vervolgt van de Elst. “Bedrijven kiezen dan voor gehoste Windows-oplossingen als VDI om Windows-apps uit de cloud af te nemen, zoals de Login Online Desktop. Wat ze vaak niet beseffen is dat App-V onder de motorkap wordt gebruikt om Windows-applicaties aan te bieden.”

Soepele cloud-migraties
Service providers van DaaS-oplossingen ervaren dat dankzij App-V veel beter schaalbare omgevingen realiseren en er meer apps en gebruikers gelijktijdig actief kunnen zijn. Applicaties draaien stabieler en zijn snel bij te werken zonder applicatieconflicten. “App-V vormt in dit kader feitelijk een PaaS-tool voor de cloud. Bedrijven die naar de cloud willen migreren, maar nog met bestaande applicaties zitten waarvoor geen webvariant beschikbaar is, verlagen met App-V de drempel omdat gevirtualiseerde applicaties relatief eenvoudig te verplaatsen zijn van interne naar private clouds,” concludeert van der Elst. “Applicaties virtualiseren is, zelfs als de cloud nog wat verder weg is, een goede investering voor de toekomst.” 

Sold out!
Op het inmiddels uitverkochte App-V evenement van de usergroup komen specialisten uit de hele wereld om kennis een ervaringen uit te wisselen over Microsoft App-V, de applicatievirtualisatie-oplossing van Microsoft. Net als de vorige bijeenkomsten van de usergroep, is Login Consultants gastheer van het verder onafhankelijke en niet-commerciële en geheel verzorgde internationale evenement in Amsterdam. 

Meer informatie
Voor meer informatie over App-V bezoekt u de website van Microsoft of neemt u contact op met Login Consultants. De usergroep heeft eveneens een eigen website, te vinden op:http://appvug.com.  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024