Lenovo geeft boze klanten gratis beveiligingssoftware

10-03-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Lenovo geeft boze klanten gratis beveiligingssoftware

Lenovo probeert klanten met een goedmakertje te overtuigen klant te blijven bij het bedrijf. De pc-fabrikant biedt onder andere een gratis abonnement van een half jaar aan op beveiliging van Intel Security.

De pc-fabrikant Lenovo is onlangs zwaar onder vuur komen te liggen nadat de Superfish-adware werd aangetroffen op laptops van Lenovo. De software bleek al in de fabriek op de machines geïnstalleerd te worden. Klanten trokken op het forum van het bedrijf aan de bel over de Superfish-adware die zij op hun laptop aangetroffen, waarna een storm van kritiek losbarstte. Zo is het bedrijf aangeklaagd door boze klanten en hebben hackers het bedrijf uit wraak aangevallen.

Allerlei maatregelen
Lenovo heeft sindsdien allerlei maatregelen genomen. Zo heeft het bedrijf de Superfish-adware door een aanpassing aan de serverzijde onbruikbaar gemaakt op alle hardware die het bedrijf heeft geleverd. Ook lanceerde het bedrijf een tool om de software van pc’s te verwijderen. Daarnaast heeft het bedrijf excuses aangeboden voor het incident. Ook heeft het bedrijf beloofd de software niet meer te zullen leveren op haar pc’s en voortaan expliciet te vermelden welke software op systemen aanwezig is.

Nu komt het bedrijf ook met een goedmakertje. Klanten die door het incident zijn getroffen kunnen een half jaar lang gratis gebruik maken van het McAfee LiveSafe programma. Dit gratis half jaar komt bovenop de 30 dagen die Intel Security klanten standaard de software laat uitproberen. Klanten die al langer een LiveSafe-abonnement hebben krijgen een gratis verlenging van zes maanden.

Terug naar nieuws overzicht
Security