EIT ICT Labs en EEN presenteren samen startups op de CeBIT

10-03-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

EIT ICT Labs en EEN presenteren samen startups op de CeBIT

Het Europese innovatienetwerk EIT ICT Labs gaat een samenwerking aan met het European Enterprise Network (EEN). De twee partijen gaan gezamenlijk 20 startups uit 7 Europese landen presenteren op de CeBIT en deze partijen koppelen aan zowel investeerders als potentiële partners.

Beide partijen tekenen op de CeBIT de overeenkomst voor de samenwerking. EIT ICT Labs en EEN presenteren vervolgens gezamenlijk op het Future Match-podium twintig verschillende startups, waarbij gebruik wordt gemaakt van het online matchmakingplatform van EEN.

Athom's digitale assistent Homey
Ook het Nederlandse Athom, dat de digitale spraakgestuurde assistent Homey ontwikkelde, presenteert zichzelf op de CeBIT. Homey is een assistent die in huis allerlei technische apparaten voor gebruikers kan bedienen. Denk hierbij aan een thermostaat, audioinstallatie of de verlichting. Gebruikers bedienen Homey thuis via hun stem en kunnen onderweg de robotassistent beheren via een mobiele app.

Op de CeBIT vindt ook de innovatiewedstrijd Code_n plaats, waarvan het Internet of Things dit jaar het thema is. Aan de wedstrijd neemt naast Athom ook het Nederlandse ULU deel. ULU is een startup dat een analysesysteem heeft ontwikkeld voor bestuurders van voertuigen.

Terug naar nieuws overzicht