‘Steeds meer bedrijven gebruiken vingerafdrukscanners’

10-03-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

‘Steeds meer bedrijven gebruiken vingerafdrukscanners’

Steeds meer bedrijven maken gebruik van vingerafdrukscanners. De scanners worden onder andere gebruikt om werknemers aan het begin en einde van de werkdag te registreren. Dit helpt de werktijden van medewerkers nauwkeurig in kaart te brengen.

Dit meldt Tempo Team, dat zelf de T-Point Touch technologie voor het scannen van vingerafdrukken levert. De technologie maakt geen afdruk van de volledige vingerafdruk, maar vertaalt een vingerafdruk naar binaire code. Hierdoor kunnen gebruikers worden geïdentificeerd, zonder dat hun privacy in gevaar komt doordat werknemers vingerafdrukken moeten afstaan.

Het scannen van vingers biedt volgens Tempo Team allerlei voordelen. Zo kunnen administratieve processen met behulp van dit soort technologie verder worden geïntegreerd en kan fraude op de bedrijfsvloer worden aangepakt. Ook hebben gebruikers niet langer pasjes nodig om zichzelf te identificeren. De scanners geven 24/7 inzicht in de bezetting op de werkvloer, wat het management de mogelijkheid geeft tijdig bij te sturen indien er sprake is van onderbezetting.

Terug naar nieuws overzicht
Security