‘Hillary Clinton gebruikte privémail voor overheidsdoeleinden’

04-03-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

‘Hillary Clinton gebruikte privémail voor overheidsdoeleinden’

Wie werkt met gevoelige informatie zal IT-beveiliging hoog in het vaandel houden. Onderdeel hiervan is het gebruik van een veilig e-mailaccount. Persoonlijke e-mailaccounts zijn in veel gevallen onvoldoende beveiligd en kunnen dan ook beter niet worden gebruikt. Desondanks gebruiken managers en topfunctionarissen met regelmaat privémail voor zakelijke doeleinden. Ook Hillary Clinton is in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken de fout in gegaan.

Dit stellen althans anonieme Amerikaanse overheidsfunctionarissen tegenover de New York Times. Clinton lijkt met haar mailgedrag de overheidsregels op dit gebied te hebben overtreden. Deze regels stellen onder andere dat alle correspondentie van overheidsfunctionarissen bewaard moeten blijven. Dit is door het gebruik van een privémailaccount lastig. Clinton zou inmiddels overigens zo’n 55.000 pagina’s aan e-mail hebben overhandigd het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe veilig de privémail van Clinton in de praktijk was is moeilijk te achterhalen. Zo is het niet duidelijk welke mailprovider Clinton gebruikte en of zij encryptie toepaste op haar e-mailverkeer.

Terug naar nieuws overzicht
Security