Redactie - 23 februari 2015

De CTO’s Top 10 van februari 2015

Met een overvloed aan gave blogs, whitepapers, artikelen en social media updates lijkt het soms een lawine aan informatie waar niet door te komen is. Het lezen, delen en waar mogelijk toepassen van informatie is voor Ruben Spruijt, CTO bij PQR, een tweede natuur geworden. Elke maand deelt hij zijn Top 10 overzicht van artikelen die u écht even moet bekijken. Hierbij de Top 10 van de maand februari:

 

  1. Windows10: Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat Microsoft een andere koers heeft ingezet. Een koers van Mobile & Cloud First. Een quote van Microsoft CEO Satya Nadella tijdens een Windows10-evenement was: "We want to move from people needing Windows to people choosing Windows, to loving Windows. That is our bold goal with Windows."
    Het Windows10-evenement dat begin 2015 is gegeven zat vol met interessante productontwikkelingen. Windows10, SurfaceHub, Cortana, Project Spartan, Office 2016 en HoloLens zijn ontwikkelingen om maar wat te noemen die, wanneer ze beschikbaar komen, in het PQR Experience Center beschikbaar zullen zijn.
    Een korte samenvatting van het Microsoft-evenement is hier te lezen en hier te zien. Gave video's van Microsoft nieuwe virtual reality en augmented reality wearable 'HoloLens' zijn hier en hier te bekijken. Combineer de Oculus Rift en Google Glass en je hebt Microsoft HoloLens, beschikbaar in de Windows10 timeframe (herfst 2015). Als laatste, hoe u de productiviteit kunt verhogen door gebruik te maken van SurfaceHub is in deze video te zien.
  2. Workspace 2015: VMware EUC CTO, Noah Wasmer, geeft zijn beeld van 'Tomorrow's Workspace' en de technologische ontwikkelingen in zijn blog die hier te lezen is.
  3. EndPoint protection: Bekijk de laatste Gartner Magic Quadrant for EndPoint Protection platforms. De rol van security in Tomorrow's Workspace is sterk aan het veranderen. Het gebruik van endpoint protection oplossingen zoals in het Gartner document beschreven is niet meer voldoende in deze wereld waarbij de zwakste schakel 'me' is en de oplossing altijd een dag later is dan de beveiligingsoplossing kan bieden.
    Tijdens PQR's IT-Galaxy 2014 heeft Simon Crosby, CTO bij Bromium, zijn kijk gegeven op een andere vorm van endpoint beveiliging waarbij 'Me' en 'Zerodays' geen uitdaging meer zijn. Wilt u meer over Bromium weten? Stuur mij dan gerust een bericht. 'Zero Day: A Novel’ geschreven door Mark Russinovich is overigens een gaaf boek om te lezen.
  4. Productiviteit: Zelf ben ik een avondmens; écht heel vroeg de dag beginnen is niet mijn hobby. Ik las daarom met aandacht deze blog met daarin 9 tips om eerder en beter wakker te worden. Gelukkig pas ik de meeste tips al toe, dat helpt! Hopelijk heeft u er ook wat aan. Andere productiviteitsverhogende tips zoals 'Never Check Email Before Noon' zijn in deze blog leuk beschreven.
  5. Big Data wordt Smart Data: "We don't need more cloud. We don't need more mobile. We don't need more social. We need more data science." SalesForce CEO Marc Benioff geeft zijn beeld van Smart Data en de rol van artificial intelligence in deze blog weer: Where big tech is headed.
  6. Cloud Computing: Onderzoek en vergelijk tussen Amazon AWS en Microsoft Azure gepresenteerd door Kyle Hilgendorf, een bevriende Research Director. Bekijk de video recording van zijn presentatie.
  7. Citrix Summit: Begin Januari heeft de Citrix Partner Summit in Las Vegas plaatsgevonden. Verschillende announcements zijn gemaakt. Zoals 'A Look at Citrix Workspace Cloud', Citrix XenMobile 10, Citrix XenServer 6.5 en ook: Atlantis Software Definied Storage voor Citrix environments. Als klap op de vuurpijl heeft PQR een bijzondere prijs gewonnen 'Most Influencing Citrix Partner van West-Europa'. Mooi om resultaat van teamwork, kennis en passie in actie te zien.
  8. Ondernemen met visie: Bob Janssen, CTO bij RES Software, vertelt over Star Wars, legoblokjes, dansen met olifanten en meer. Ondernemerstips van Bob zijn in dit artikel kort en krachtig beschreven.
  9. Grootste community survey van de wereld: Wat zijn de belangrijkste Workspace / End User Computing initiatieven voor 2015? Wat zijn de belangrijkste 'Datacenter' initiatieven voor 2015? Dit overzicht geeft een preview van het ProjectVRC survey resultaat. Dit zijn slechts twee van de vele interessante vragen. Wilt u meer ProjectVRC survey resultaten zien? Vul dan de survey in en ontvang het complete rapport.
  10. NVIDIA en Citrix: Gunnar Berger, Citrix CTO, heeft een video met Wil Wade van NVIDIA opgenomen: 'Two Nerds and a GPU'. Persoonlijk hou ik meer van het woord Geek dan Nerd; Geek is een sociale Nerd!

 

Heeft u zelf iets wat ik écht moet lezen, en mogelijk met anderen kan delen, of heeft u vragen? Neem dan contact met mij op via rsp@pqr.nl

Ruben Spruijt
CTO PQR

www.PQR.com
info@pqr.nl
@PQRnl