Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2015

Nederlandse werknemers: ‘Beter devices zijn belangrijker dan betere managers’

Nederlanders kunnen niet meer zonder gadgets. Nederlandse werknemers blijken zelfs liever betere laptops, tablets en smartphones te krijgen dan betere managers. Geen enkele maatregelen op de werkvloer is zo populair als het beschikbaar stellen van nieuwe apparatuur aan medewerkers.

Dit blijkt het rapport ‘Devices’, het tweede deelrapport van het IT-tevredenheidsonderzoek dat Fujitsu eind 2014 liet uitvoeren. Bijna een kwart van de ondervraagde medewerkers verwacht door de introductie van nieuwe apparatuur meer tevreden te zijn over zijn of haar werk. Fujitsu heeft deelnemers twaalf verbetermaatregelen voorgelegd. Het introduceren van nieuwe apparatuur was de populairste maatregel en scoort hoger dan het op cursus sturen van managers om hun leiderschapscapaciteiten te vergroten.

Nieuwe en betere devices zijn vooral populair onder medewerkers tot 45 jaar. Deze groep blijkt zich tweemaal zo vaak te storen aan gebrekkige prestaties van laptops, tablets en smartphones dan oudere leeftijdscategorieën.