Citrix Mobility Analytics Report laat wereldwijde trends in mobility zien
16-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Citrix Mobility Analytics Report laat wereldwijde trends in mobility zien

Citrix kondigt het Citrix Mobile Analytics Report aan voor de eerste helft van 2015. Voor het eerst beschrijft het Mobile Analytics Report zowel mobility trends voor de mobiele gebruiker als voor de zakelijke gebruiker, op basis van gegevens uit een dwarsdoorsnede van mobiele aanbieders en organisaties wereldwijd. Het rapport biedt inzichten in de laatste mobility-trends die van invloed zijn op consumenten, organisaties en mobiele aanbieders in de mobiele omgeving.

De belangrijke uitkomsten van het rapport zijn:

iPhone 6 Plus zorgt voor twee keer zo veel data als iPhone 6

Mobiele gebruikers met een iPhone 6 Plus gebruiken twee keer zo veel data als bezitters van een iPhone 6. Het verschil is te verklaren doordat er meer video’s worden gekeken op het grotere scherm. Zowel mobiele gebruikers als IT-afdelingen moeten zich goed realiseren welke invloed devices op phablet-formaat hebben op tariefplannen van mobiele data en zakelijke budgetten.

Mobiele ervaring bepaald door video

Aangezien het mobiele dataverbruik groeit, wordt de mobiele gebruikerservaring in toenemende mate een video-ervaring. Ter illustratie: de top vijf van mobiele games, op volgorde van datavolume, maken allemaal gebruik van video, vergeleken met slechts twee van de vijf in het eerste kwartaal van 2014. Daarnaast zijn sport-gerelateerde video’s bekeken op mobiele devices meer dan verdubbeld, van 21 procent van alle sportvideo’s via mobiel in het derde kwartaal van 2014 naar 50 procent in het eerste kwartaal van 2015. Video speelt een grote rol bij mobiele devices; video-optimalisatie is daarom belangrijk bij het creëren van de juiste gebruikerservaring voor zowel consumenten als organisaties. 

Aantal door organisatie beheerde devices bijna verdubbeld

Het aantal devices dat door de werkgever wordt beheerd stijgt al jaren met 72 procent en hierin zijn duidelijke regionale en verticale trends waar te nemen.

Wereldwijd blijft iOS het meest dominante platform (64%), Android wordt populairder in Azië en Windows is in EMEA ruim twee keer zo populair als in Noord-Amerika (respectievelijk 16 en 7 procent). Uit het onderzoek blijkt ook dat er verschil in gebruik van mobiele devices is binnen de verschillende sectoren. In de financiële sector gebruikt 71 procent iOS, terwijl 39 procent in de zorg gebruik maakt van Android. Daarnaast gaat het rapport in op het tweeledige whitelisting en blacklisting van collaboration apps en apps die de productiviteit stimuleren. Dit is een teken van de toenemende verfijning in de manier waarop veel organisaties de mobility voor medewerkers ondersteunen en beheren. 

Peter van Leest, Country Manager Benelux van Citrix: “De grenzen tussen persoonlijke en zakelijke mobiliteit vervagen, omdat gebruikers hun mobiele device zowel op kantoor als thuis gebruiken. Het is niet langer mogelijk om kunstmatige grenzen aan te houden tussen persoonlijke en zakelijke mobility. Met informatie over het gedrag, voorkeuren en behoeften van mobiele gebruikers, geeft het Mobile Analytics-onderzoek inzicht in mogelijke valkuilen en mogelijkheden voor mobiele operators en IT-afdelingen. Ze komen hiermee te weten hoe ze de beste gebruikerservaring kunnen bieden voor consumenten thuis en op het werk.”  

Het rapport is een analyse van anoniem verkregen data over zowel mobiele abonnees. De zakelijke data is afkomstig van een wereldwijde steekproef van klanten van Citrix. Databronnen zijn onder meer de ByteMobile traffic-rapporten en de XenMobile enterprise mobility management-oplossing.

Terug naar nieuws overzicht