‘De ICT-sector vraagt om vrouwelijke inzichten en adviezen’
16-02-2015 | door: Redactie

‘De ICT-sector vraagt om vrouwelijke inzichten en adviezen’

Het ontwikkelen van managers voor de toekomst is de belangrijkste doelstelling van ICT-bedrijven op het gebied van Talent Strategy. Dat blijkt uit onderzoek van het Top Employers Institute onder meer dan 900 organisaties wereldwijd. Uit het onderzoek blijkt verder dat technologie een steeds grotere rol speelt op de hr-afdelingen van ICT-bedrijven. Onder meer IT- en consultancybureau Avanade is gecertificeerd als Top Employer in de ICT-sector van 2015.

De ICT-branche in Nederland heeft steeds meer moeite om aan goed personeel te komen, zo berichtte brancheorganisatie Nederland ICT onlangs. ICT-bedrijven anticiperen daarop door meer energie te steken in hun talentmanagement. Uit het onderzoek van het Top Employers Institute blijkt dat Nederlandse ICT-bedrijven de prestaties en ontwikkeling van hun medewerkers in toenemende mate digitaal monitoren. Zo heeft bijna tachtig procent van de onderzochte ICT-bedrijven in Nederland een studieportaal waar medewerkers zich kunnen inschrijven voor opleidingen en cursussen. Samantha Crous, Regional Director bij Top Employers: “Ook in Nederland wordt levenslang leren steeds belangrijker. Vooral in de ICT-branche is dit belangrijk door de snelle ontwikkelingen die plaatsvinden in de branche. Door dit online te monitoren, kunnen bedrijven beter inspelen op de behoefte van de werknemer en blijven zij de concurrentie voor.”

Hr-afdelingen in de ICT-branche zien graag dat hun huidige medewerkers de managers van de toekomst worden, blijkt uit het onderzoek. Daarna richten zij zich op ‘het creëren van een plek waar mensen willen werken’. Om leiderschap te stimuleren maakt bijna zeventig procent van de bedrijven gebruik van een intern forum om kennis te delen over leiderschap, ten opzichte van vijftig procent van de bedrijven wereldwijd. Crous: “Toppers in de ICT zijn schaars in Nederland, daar worstelen veel ICT-bedrijven mee. Daarbij komt dat de IT’ers vaak goed zijn in één specifiek vakgebied en zich daarop richten. De ambitie om manager te worden, is dan vaak niet aan de orde. Om toch een volledig team te ontwikkelen, is het goed dat hr zich inzet om medewerkers aan te moedigen om manager te worden.”

ICT sector zoekt vrouwelijke leiders

Het bedrijf dat in Nederland het certificaat heeft ontvangen is onder andere Avanade. Jim van der Wardt - HR Director bij Avanade – vindt naast talentontwikkeling ook diversiteit een belangrijk agendapunt: “De IT-sector in Nederland is momenteel voornamelijk een werkveld voor mannen. Het wordt tijd dat meer vrouwen kansen zien om carrière te maken in deze wereld. De sector vraagt om vrouwelijke inzichten en adviezen.”

Over Top Employers

Het Top Employers Institute certificeert de uitstekende condities die organisaties creëren voor hun medewerkers. Optimale condities zorgen ervoor dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, op professioneel èn persoonlijk vlak. Juist deze ontwikkeling stelt deze organisaties in staat om continu te blijven groeien. Het Top Employers Institute, met het hoofdkantoor in Nederland, erkent sinds 1991 organisaties met uitstekende condities voor hun medewerkers. Het Top Employers Institute certificeert jaarlijks wereldwijd meer dan 900 organisaties.

Terug naar nieuws overzicht