ICT, horeca en zakelijke dienstverlening groeien
13-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ICT, horeca en zakelijke dienstverlening groeien

De bedrijfstakken informatie en communicatie (ICT), horeca en zakelijke dienstverlening produceerden meer dan in het vierde kwartaal van 2013. zo meldt het CBS.

Binnen de zakelijke dienstverlening doen vooral reisbureaus en de uitzendbranche het goed. Dat is ook terug te zien in de banencijfers die het CBS vandaag publiceert. Het aantal uitzendkrachten neemt fors toe, maar ook het aantal banen in de horeca en ICT is gegroeid. Verder groeide de bouwproductie, onder meer door het aantrekken van de woningmarkt.

Uit de eerste berekening van de economische groei, gebaseerd op de nu beschikbare gegevens, blijkt dat de Nederlandse economie in het vierde kwartaal van 2014 met 0,5 procent is gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Deze groei wordt breed gedragen. Gezinsconsumptie, export en investeringen leverden een positieve bijdrage. In 2014 zijn er nu drie kwartalen achter elkaar van groei gemeten. Dit heeft het CBS vandaag bekendgemaakt. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 is de omvang van de economie 1,0 procent groter.

Lees meer over de CBS cijfers hier.

WK

Terug naar nieuws overzicht