VANAD Group neemt Artificial Industry uit Utrecht over
13-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VANAD Group neemt Artificial Industry uit Utrecht over

VANAD Group neemt Artificial Industry uit Utrecht over. Hiermee zegt VANAD Group een nog nadrukkelijkere stap in de ‘Mobile Industry’ te zetten. 

Het gespecialiseerde team van Artificial Industry heeft al mobiele oplossingen naar de markt gebracht en gaat dat nu doen onder de vlag van de VANAD Group. Hiermee kan het bedrijf de gewenste versnelling realiseren ten aanzien van de ontwikkeling van mobiele applicaties naar haar klanten, aldus Arthur Nederlof, CEO van de VANAD Group, legt uit waarom juist deze acquisitie belangrijk is voor het familiebedrijf. “De mobile app development industrie ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. De afgelopen jaren zagen we de markt volwassener worden, we zijn van smartphones en tablets naar wearable devices en ‘The Internet of Things’ gegaan. Daarnaast zien we op dit moment een toename in de focus op app analytics en mobile app marketing. Kijkend naar de toekomst zien we de markt zich nog sneller ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld app security, location based services, mobile gaming, de groei van enterprise apps en de doorontwikkeling van smart cities. Allemaal ontwikkelingen die aansluiten bij onze specialismen, als VANAD Group geven we met deze overname dus duidelijk aan dat we groot inzetten op mobile”.

Het in 2002 opgerichte Artificial Industry neemt de mens als vertrekpunt bij de ontwikkeling van apps. Hierbij gaat het creatieve tech bedrijf uit van (onderbewuste) behoeftes van gebruikers waardoor het gat tussen mens en technologie gedicht wordt. Ook sociale intelligentie en psychologie worden gebruikt om mensen een optimale gebruikerservaring te bieden, aldus Nederlof.

Foto: Arthur Nederlof (VANAD) en Christian Kromme (Artificial Industry)

WK

Terug naar nieuws overzicht