‘Datingapps brengen veiligheid van bedrijfsdata in gevaar’
11-02-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

‘Datingapps brengen veiligheid van bedrijfsdata in gevaar’

Steeds meer persoonlijke mobiele apparaten van medewerkers worden op de werkvloer gebruikt. Dit levert echter ook risico’s op. Zo blijkt het gebruik van mobiele datingapps door werknemers in hun vrije tijd de veiligheid van het bedrijfsnetwerk in gevaar brengen.

IBM waarschuwt in een onderzoek voor de onveiligheid van datingapps op het mobiele besturingssysteem Android. Het bedrijf heeft 41 datingapps onderzocht, waarvan 26 middelmatige tot ernstige beveiligingsgaten bleken te bevatten. Cybercriminelen kunnen via de gaten toegang krijgen tot de mobiele apparaten van werknemers, waarop ook steeds vaker gevoelige informatie van de werkgever te vinden is.

Kwetsbare apps worden veel gebruikt

Het is niet bekend om welke apps het specifiek gaat; deze worden door IBM in het onderzoek niet bij naam genoemd. Wel meldt IBM bij bijna de helft van alle onderzochte bedrijven werknemers te hebben aangetroffen die de kwetsbare datingapps gebruiken.

“Het probleem met BYOD is dat, als het niet goed beheerd wordt, organisaties gevoelige bedrijfsdata kunnen lekken via mobiele apparaten van werknemers”, stelt IBM. Datingapps zouden hierbij een extra groot probleem vormen door de aard van de apps. Gebruikers zijn doordat zij aan het daten zijn minder alert op cybercriminaliteit.

Terug naar nieuws overzicht
Security