Grote zakelijke gebruikers krijgen geen gratis Windows 10-upgrade

02-02-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Grote zakelijke gebruikers krijgen geen gratis Windows 10-upgrade

Grotere zakelijke klanten hoeven geen gratis upgrade te verwachten naar Windows 10. De upgrade is alleen kosteloos beschikbaar voor particulieren, zzp’ers en kleine bedrijven.

Dit maakt Microsoft bekend in een blogpost geschreven door Jim Alkove, baas van het Windows enterprise program management team. Particulieren en kleinschalige zakelijke gebruikers kunnen in het eerste jaar na de release van Windows 10 gratis upgraden vanaf Windows 7 Pro en Windows 8/8.1 Pro. Windows 7 Enterprise en Windows 8/8.1 Enterprise, die beide zijn gericht op de grotere zakelijke klanten, vallen echter buiten de regels voor een kosteloze upgrade.

Long Term Servicing Branch en Current Branch for Business
Het bedrijf biedt twee services aan om grotere bedrijven te stimuleren de overstap naar Windows 10 te maken. Het gaat om Long Term Servicing Branch en Current Branch for Business. De eerste service is gericht op bedrijven die Windows 10 op langere termijn willen gebruiken in installaties als backend-systemen. Deze groep ontvangt alleen security en kritische updates, aangezien de nieuwste features voor de doelgroep niet relevant zijn.

Current Branch for Business is gericht op ‘normaal’ zakelijk gebruik van Windows 10. Gebruikers ontvangen in dit geval naast de security- en kritische updates ook andere, minder kritische, updates. IT-beheerders bepalen zelf of zij deze updates uiteindelijk installeren. Lees meer de blogpost.

Terug naar nieuws overzicht