Wouter Hoeffnagel - 30 januari 2015

‘Wacht met databescherming niet tot de komst van Europese wetgeving’

Europese wetgevers zijn op dit moment druk aan het werk aan regelgeving voor databescherming en privacy rond het verzamelen, gebruik en bewaren van data. Iron Mountain roept bedrijven op dit proces niet af te wachten en nu alvast maatregelen te nemen.

“Consistentie is een sleutel voor robuuste databescherming. Het hanteren van een verantwoordelijke en transparante werkwijze bij het gebruik en bewaren van data levert het respect op van zowel werknemers als klanten. Een datalek kan een bedrijf vernielen. Databeleids die worden gedeeld en volledig begrijpbaar zijn kunnen dit helpen voorkomen”, legt Iron Mountain uit.

Klaar maken voor de toekomst
Het bedrijf vervolgt: “Door voorgestelde veranderingen in datawetgeving te begrijpen en zich alvast voor te bereiden op de impact hiervan kunnen organisaties zichzelf klaar maken voor de toekomst. Wachten op de afronding van databeschermingswetten kunnen uw bedrijf blootgesteld laten aan risico.”

Het bedrijf geeft in de whitepaper ‘Data Protection and Privacy Day – an opportunity to plan and manage the impact of legal change’ een overzicht van de voorgestelde databeschermingswetgeving van de Europese Unie en de impact die deze wetten hebben op zowel een organisatie als haar klanten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024