14 miljoen euro beschikbaar voor werkgelegenheid in regio Amsterdam
27-01-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

14 miljoen euro beschikbaar voor werkgelegenheid in regio Amsterdam

De gemeente Amsterdam stelt 14 miljoen euro beschikbaar voor het werkgelegenheidsplan in de regio. Het rijk betaalt de helft van dit budget, terwijl de andere helft voor rekening komt van de gemeente Amsterdam. ICT speelt in het plan een belangrijke rol.

Dit heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt op het hoofdkantoor van IBM. Hier werd het werkgelegenheidsplan voor de regio Amsterdam gepresenteerd. Asscher wil als onderdeel van het plan jongeren werkervaring laten opdoen via stages.

Omscholen
De minister speelt in het werkgelegenheidsplan voor de regio Amsterdam ook in op de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt. 180 hoger opgeleiden krijgen in het plan de kans zich om te scholen tot ICT-professional.

Asscher heeft in totaal 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sectorplannen die door werkgevers en werknemers kunnen worden ingediend. De sectorplannen zijn bedoeld om mensen aan het werk te houden. Minister Asscher roept werkgevers en werknemers op goede plannen in de dienen en mensen te helpen makkelijker aan de slag te komen.

Terug naar nieuws overzicht