Wouter Hoeffnagel - 26 januari 2015

ZEMBLA neemt Ordina opnieuw onder de loep

Het televisieprogramma ZEMBLA komt woensdag 28 januari met een vervolg op haar eerdere reportage over ICT-bedrijf Ordina. “ICT-bedrijf Ordina plaatst ‘mollen’ op strategische posities bij potentiële opdrachtgevers om aanbestedingen naar haar hand te zetten”, meldt ZEMBLA in de aankondiging.

“Ordina-managers krijgen de opdracht om hoge ambtenaren van diverse ministeries en andere overheidsinstanties te verleiden, in te pakken en te fêteren. Skyboxen, diners, golfdagen, tennistoernooien en helikoptervluchten, alles wordt door Ordina uit de kast getrokken met maar één doel: het winnen van aanbestedingen”, aldus ZEMBLA op de website van VARA.

USB-stick met geheime stukken
ZEMBLA baseert zich voor de uitzending van 28 januari op stukken die staan op de inmiddels beruchte USB-stick die ZEMBLA kreeg toegespeeld door een klokkenluider. Op de USB-stick staan ongeveer honderdduizend geheime en interne documenten van Ordina. ZEMBLA onderzoekt in hoeverre de overheid zich houdt aan haar eigen regels en gedragscodes.

De aflevering ‘Wie is de mol? Deel II’ van ZEMBLA is op woensdag 28 januari om 20:25 te zien bij de VARA op NPO 2. Meer informatie is te vinden op de website van de VARA.