Wouter Hoeffnagel - 25 januari 2015

Tool van MIT helpt realistische plannen te maken met kansberekeningen

De Amerikaanse Universiteit MIT werkt aan een tool die kan helpen realistische plannen te maken. Gebruikers geven aan welke doelstellingen zijn met hun plan hopen te bereiken, waarna de tool snel berekend hoe groot de kans is dat deze doelen worden gerealiseerd. Is deze kans relatief klein? Dan stelt de tool alternatieve doelstellingen voor die wel haalbaar zijn.

De app wordt ontwikkeld door Peng Yu en Cheng Yang, twee afstudeerstudenten van MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory. De twee worden bijgestaan door hoogleraar Brian Williams. De onderzoekers werken aan software die is gebaseerd op het raamwerk dat eerder door NASA werd gebruikt om missies te plannen.

Van 66% naar 99% kans
Als voorbeeld noemen de onderzoekers een reis die een gebruiker plant. De gebruiker wil om een bepaalde tijd in het hotel aankomen, onderweg in restaurant eten en maximaal vier uur over de reis doen. De tool berekent dat de gebruikers 66% kans heeft deze doelstellingen daadwerkelijk te realiseren. De tool stelt voor niet in een luxe restaurant, maar in een wegrestaurant te eten. De kans dat de doelstellingen worden gehaald stijgt hierdoor naar 99%.

Meer informatie over de app is te vinden op de website van MIT.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024