Redactie - 22 januari 2015

Managers trekken slechts 8,8 seconden uit voor een c.v.

Sollicitanten hebben slechte enkele seconden de tijd om in hun c.v. de aandacht van een manager te pakken. Managers blijken een c.v. gemiddeld namelijk slechts 8,8 seconden te bekijken.

Dit blijkt uit onderzoek van de National Citizen Service, een Britse overheidsprogramma gericht op de jeugd. Het onderzoek, waarvoor 500 leidinggevenden werden ondervraagd, wijst uit dat veel managers grote stapels c.v.’s binnen krijgen en hierdoor flink onder druk staan. Leidinggevenden hebben hierdoor steeds minder tijd om een c.v. te bekijken. Ruim de helft van de ondervraagden geeft zelfs aan minder dan 6 seconden uit te trekken voor een c.v.

Fors meer c.v.’s per functie
Het aantal sollicitatiebrieven en c.v.’s die managers binnenkrijgen voor één functie is de afgelopen jaren fors gestegen. In 2013 ontvingen managers per functie gemiddeld 46 c.v.’s. Dit aantal is vandaag de dag opgelopen tot 93. Eén op de tien grote bedrijven ontvangt zelfs meer dan 400 sollicitaties voor een functie op instapniveau. Deze grote bedrijven worden in het onderzoek omschreven als organisaties met meer dan 250 werknemers.

Als we kijken naar de grootste afknappers voor managers in c.v.’s ziet de top 10 er als volgt uit:

  1. Slechte grammatica
  2. Spelfouten
  3. Slechte opmaak
  4. Een c.v. van meer dan twee pagina’s
  5. Een informele toon
  6. Gebruik van jargon
  7. Gebruik van ongebruikelijke lettertypes of -grootte
  8. De aanwezigheid van een cijferlijst
  9. Het vermelden van algemene interesses zoals koken of lezen
  10. Het ontbreken van activiteiten die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling

Via: The Independent