Wouter Hoeffnagel - 22 januari 2015

‘Digitale veiligheid is grootste obstakel voor omarming Bring Your Own Device’

Veiligheid is voor bedrijven de belangrijkste obstakel bij de implementatie van Bring Your Own Device, een beleid waarbij werknemers privé-apparatuur mogen gebruiken op de werkvloer. De helft van alle bedrijven blijkt zich zorgen te maken over de mogelijke schade die een dergelijk beleid toebrengt aan de digitale veiligheid van de organisatie.

Dit blijkt uit een mobiliteitsonderzoek dat Redshift Research heeft uitgevoerd in opdracht van HP. Het onderzoeksbureau ondervroeg 1.130 IT-managers in acht Europese landen. 20% van de bedrijven die een BYOD-beleid hanteert geeft aan afgelopen jaar tenminste één keer met een inbreuk op de digitale veiligheid te maken hebben gehad.

Kritisch over beveiliging
Managers zijn kritisch over de beveiliging van privé-apparatuur. Iets minder dan de helft van de managers stelt dat privé-apparaten onvoldoende zijn beveiligd voor zakelijke doeleinden. Ruim een derde maakt zich zorgen over de verspreiding van malware en virussen die op deze apparaten aanwezig is naar het bedrijfsnetwerk.

BYOD wordt op dit moment dan ook nog niet massaal omarmd. Op dit moment hanteert 30% van de Europese bedrijven een BYOD-beleid. De overige bedrijven hebben dus nog geen stappen genomen om het gebruik van privé-apparatuur op de werkvloer in goede banen te leiden.