Wouter Hoeffnagel - 21 januari 2015

Werknemers: ‘Managers moeten dit jaar beter en meer open communiceren’

Werknemers zien allerlei verbeterpunten aan hun managers. Medewerkers hopen dat hun manager dit jaar vooral beter en opener gaat communiceren. Andere zien weinig toekomst in hun leidinggevenden en hopen vooral dat hij of zij dit jaar ontslag neemt.

Dit blijkt uit onderzoek van HR-bedrijf TinyHR onder 1.000 Amerikaanse werknemers. 15% van de ondervraagde respondenten geeft aan te hopen dat zijn of haar manager dit jaar beter en meer open communiceert. 11% is van mening dat zijn baas het best kan opstappen of met pensioen kan gaan.

Empathie en mensenkennis
Volgens 10% zou de manager vooral meer empathie en mensenkennis moeten ontwikkelen. Een salarisverhoging wordt door 8% van de werknemers genoemd als belangrijkste wijziging die de manager in 2015 kan doorvoeren. Beter samenwerken en beter leiding geven in teamverband is voor 7% het belangrijkste verbeterpunt.

Indien medewerkers worden gepromoot tot de positie van hun huidige manager zijn er allerlei dingen die zij direct zouden wijzigen. Zelf denken werknemers in een managementpositie namelijk flink streng te zijn. 16% stelt allereerst medewerkers die geen toevoegde waarde leveren aan het bedrijf te ontslaan, demoten of beter op te leiden. 11% gaat direct aan het werk aan gedragsstandaarden en bedrijfbeleids.

Betere communicatie
Het verbeteren van de communicatie op de werkvloer zou voor 11% van de werknemers het belangrijkste speerpunt zijn indien hij of zij wordt gepromoot tot manager. Het doorvoeren van salarisverhogingen en binden van personeel met andere voordelen heeft voor 10% de hoogste prioriteit. Het aanpassen van de werktijden is iets van 9% als eerste zou aanpakken.