Wouter Hoeffnagel - 21 januari 2015

Manager met slechte reputatie is voor één op de vijf reden baan te weigeren

Managers hebben een grote invloed op de wijze waarop werknemers over banen denken. Voor één op de vijf mensen is een manager met een slechte reputatie reden een baan te weigeren.

Dit blijkt uit onderzoek van HR-bedrijf Penna onder 2.000 Britse werknemers. Werknemers die het idee hebben onder slecht management te staan nemen eerder ontslag dan dat zij het probleem aanpakken met de HR-afdeling. Voor 16% is een slechte managers reden zich ziek te melden.

Slapeloze nachten
Een kwart van de respondenten geeft aan wel eens met een manager te maken hebben gehad die hem slapeloze nachten heeft gekost. 21% geeft aan hierdoor wel eens verdrietig te zijn geweest op de werkvloer of te hebben moeten huilen.

“Organisaties moeten zich realiseren dat hun managementteam een integraal onderdeel is van hun ‘merk’ als werkgever. Zelfs als zij personeel indrukwekkende voordelen bieden, een goede balans tussen zowel werk als privé en fantastische ontwikkelkansen bieden kan het managementteam een serieuze impact hebben om hun mogelijkheid talent aan te trekken en aan zich te binden”, legt Penny de Valk, algemeen directeur van Penna Talent Practice, uit.

Goede managers helpen werknemers ontwikkelen
Ondanks de impact die ‘slechte’ managers kunnen hebben op het aantrekken van talent blijken deze managers in sommige gevallen ook winst op te leveren. 17% van de ondervraagde werknemers geeft aan van slechts managers meer te hebben geleerd dan van goede managers. Een goede manager kan echter een nog grotere impact hebben. 27% van de werknemers geeft aan dat een goede manager hen heeft doen realiseren dat zij meer kunnen bereiken.

25% spreekt van een managers die hem of haar heeft geïnspireerd te werken aan hun carrière. Ruim één op de vijf stelt ook dat een goede manager hen heeft geholpen zaken op een andere manier te bekijken, terwijl 16% zijn manager dankt aan het overwinnen van onzekerheid.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024