Skype en Snapchat groeien sterk in Nederland

Skype en Snapchat groeien sterk in Nederland

Skype en Snapchat groeien sterk in Nederland

19-01-2015 | door: Witold Kepinski

Skype en Snapchat groeien sterk in Nederland

Nederlandse smartphone-gebruikers gebruiken Skype veel meer, zo meldt een onderzoek van Telecompaper over gebruik van mobiele apps in Nederland. Het aantal smartphone-gebruikers met Skype geïnstalleerd op hun smartphone groeide met 14 procent in het afgelopen jaar, tot 2,9 miljoen in december 2014.

Degenen die Skype geïnstalleerd hebben, gebruiken de app gemiddeld vijf dagen per maand. Dat is meer dan in 2014 toen de Skype app gemiddeld vier dagen per maand werd gebruikt. Het gemiddelde aantal minuten dat er gebeld werd groeide van 19 minuten eind 2013 tot en met 31 minuten in december 2014.

Snapchat

Het gebruik van Snapchat is meer dan verdubbeld naar 1,49 miljoen gebruikers in december 2014. Facebook Messenger was nog meer succes, deze app groeide van 1,7 miljoen naar 4,4 miljoen gebruikers binnen een jaar. De groei werd geholpen door het feit dat een prive-bericht verzonden via Facebook alleen kan worden geopend via Facebook Messenger bij het gebruik van een smartphone.

WhatsApp

De meest populaire messaging app in Nederland blijft WhatsApp, geïnstalleerd op meer dan 9,4 miljoen Nederlandse smartphones.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht