Redactie - 18 januari 2015

Erasmus Universiteit Rotterdam gunt aanbesteding aan Scholten Awater

Scholten Awater heeft de Europese aanbesteding van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gegund gekregen. Reeds sinds 2009 levert Scholten Awater werkplekapparatuur aan de EUR en kreeg de opdracht voor de tweede maal gegund.

De Europese aanbesteding heeft betrekking op het leveren van laptops, werkstations, thin clients, monitoren, tablets en randapparatuur. Daarnaast gaat Scholten Awater ook verschillende IT-diensten uitvoeren, zoals het afvoeren en recyclen van afgeschreven hardware, refurbishen van oude hardware, uitgepakt leveren en installatie op de werkplek. Ook het reparatie- en garantieproces loopt via Scholten Awater. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met twee optionele verleningen van één jaar. De geraamde contractwaarde voor vier jaar is € 4.000.000,-.

Erasmus Universiteit Rotterdam is een universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie.
Wetenschappers en studenten aan de EUR werken aan mondiale maatschappelijke uitdagingen in de
context van een metropool. De EUR omvat zeven faculteiten, twee universitaire instituten en het Erasmus
University College, met totaal ruim 23.000 studenten. Er werken zo’n 2600 mensen bij de EUR. De campus
– met de naam Woudestein - is 16 hectare groot. Er staan vijftien gebouwen, variërend in grootte en
bouwjaar (vanaf 1968), met een totale oppervlakte van ± 180.000 m2. In totaal beschikt de EUR over
ongeveer 3.200 werkplekken.

Rens Evers, Commercieel Directeur Scholten Awater: “Wij zijn zeer verheugd dat Erasmus Universiteit Rotterdam voor de tweede keer voor Scholten Awater heeft gekozen. Door in één jaar tijd een aanbesteding van Vrije Universiteit van Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam te winnen verstevigen wij onze positie in de educatiemarkt steeds meer. “