Witold Kepinski - 16 januari 2015

Nieuwe storage-omgeving voor EO

De EO heeft eind 2014 gekozen voor Quantum StorNext storage geleverd door The Future Store uit Utrecht.

Na de overstap van Final Cut Pro 7 naar Final Cut Pro X nam de Evangelische Omroep hun shared storage onder de loupe. Tot nu toe was de productie storage een Apple Xsan gebaseerd op ActiveRAIDs van Active Storage en zelfs nog Apple Xserve RAIDs. De aangeboden oplossing was een uitgebreide versie van de StorNext Pro Studio. Dat bestaat uit een Quantum StorNext Metadata Appliance M441D met, in het geval van de EO, een zestal Quantum QX-1200 storage units voor een totaal van 216TB aan ruwe storage. Voor de infrastructuur is gekozen voor Brocade 300-series fiber channel switches.

Na een uitgebreide test draait de editing omgeving van de EO inmiddels al enige tijd probleemloos een Quantum StorNext volume met 164TB netto opslag en een maximale snelheid van 3,7 GB/sec. De sets hebben een 4Gb fiber verbinding met de storage en kunnen dus er ieder dus voor maximaal 400 MB/sec van gebruiken, ruim voldoende voor meerdere lagen ProRes 422 in de hoogste kwaliteit en ook voor gebruik van Final Cut Pro X Libraries op de Xsan zelf.

"The Future Store heeft al jarenlang ervaring met Apple Xsan systemen, en is sinds NAB van dit jaar ook Authorized StorNext Integrator. En omdat Apple Xsan een OEM is van Quantum StorNext, stelde the Future Store voor om zeker ook die oplossing te overwegen. Met storage van Quantum en StorNext 5 heb je de geoptimaliseerde combinatie van een metadata appliance met de laatste versie van het filesysteem plus de bijpassende state of the art storage", zo meldt het Utrechtse bedrijf.



Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024