Nederlandse uitgever van apps voor kinderen wint eerste prijs in de VS

14-01-2015 | door: Pieter Werner

Nederlandse uitgever van apps voor kinderen wint eerste prijs in de VS

Nog geen twee weken na de release van de door het Nederlandse bedrijf Digimoo Studios uit Leiden ontwikkelde app voor kinderen "Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat", is in de Verenigde Staten aan de app - bedoeld voor kinderen vanaf vijf jaar - al een eerste prijs voor beste kids app toegekend en heeft Apple de app uitgelicht als beste nieuwe app voor kinderen in 23 landen.

"Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat" is de eerste aflevering van een serie kinderverhalen in de vorm van een app voor iOS en Android apparaten. Kinderen vanaf vijf jaar en ouder beleven de avonturen van Storm & Skye, twee kinderen die in een autowasstraat een magische doorgang vinden naar een mysterieuze wereld. De app bestaat uit meer dan 45 minuten geïllustreerd en geanimeerd materiaal. De app is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. De Nederlandse versie is ingesproken door Bram van der Vlugt.

Aan de Engelse versie werd afgelopen week door de Best Mobile App Awards de prestigieuze nominatie toegekend van "Best App for Children and Toddlers". Daarnaast wordt de app sinds vorige week door Apple in 23 landen - waaronder de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Canada en Australië - uitgelicht als Beste Nieuwe App voor Kinderen. Met deze toekenningen schaart de ontwikkelaar/uitgever van de app zich als klein bedrijf als bij toverslag in de gelederen van het toenemende aantal internationaal succesvolle Nederlandse media- en entertainment bedrijven.

Vanaf de lancering van Storm & Skye mag de app zich wereldwijd verheugen in een enthousiaste ontvangst door toonaangevende pedagogen en didactici. Zo wordt de app in vele invloedrijke blogs voor kinderapps omschreven als zeer innovatief en een prachtig alternatief voor animatiefilms en games. Zo schrijft  de belangrijke website 'Teachers With Apps'  ondermeer:  "Stunningly beautiful, magical, and filled with the wonders of imagination, Digimoo Studios has accomplished what few others can achieve in an audio-visual storybook. Storm and Skye and the Secret of the Car Wash has the feel of a high production movie, all contained within a narrated picture book format."

In haar uitzending van afgelopen dinsdag 13 januari besteedde het televisieprogramma EditieNL van RTL4 uitgebreid aandacht aan de app. Het TV programma liet de app beoordelen door een groep basisschoolkinderen die er erg enthousiast op reageerden.

Barnier Geerling, bedenker en regisseur van de app vertelt : "We zijn twee jaar bezig geweest met het ontwikkelen van het format voor de app serie Storm & Skye. In die periode hebben we de verhalen meerdere keren voorgelegd aan een testpanel, bestaande uit kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Daar werd steeds positief op gereageerd. We hadden het succes stiekem dus wel een beetje verwacht, maar de massale enthousiaste reacties van ouders en kinderen die wij de afgelopen dagen hebben ontvangen, verrassen ons toch. Geheel tegen onze verwachting in is de app zelfs in Zweden en Denemarken een groot succes. En we ontvingen een hartverwarmend bericht van een jongetje uit Hong Kong, dat de app zo leuk vindt dat hij de geheime rode deur uit het verhaal op de muur van zijn kamer heeft geschilderd. We zijn ongelooflijk blij dat ons enthousiasme en harde werken hiermee wordt beloond".

Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat is ontwikkeld door het Leidse bedrijf Digimoo studios, een producent en uitgeverij die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van innovatieve entertainment apps gericht voor kinderen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

apps