Werkgelegenheid Unit4 verdwijnt naar Oost- en Zuid-Europa

13-01-2015 | door: Witold Kepinski

Werkgelegenheid Unit4 verdwijnt naar Oost- en Zuid-Europa

Unit4 verplaatst driehonderd banen over een periode van twee jaar van Nederland naar de centrale Europese Centers of Excellence in Spanje, Polen en Portugal. UNIT4 doet zijn uiterste best om het verdwijnen van banen uit Nederland zoveel mogelijk op te vangen met natuurlijk verloop en het niet vernieuwen van tijdelijke contracten, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Dit meldt Jose Duarte, CEO van UNIT4. “We moeten nu verder investeren en herstructureren om de softwareorganisatie van de toekomst te bouwen,” zo luidt het in een persbericht.

Verder worden in het persbericht successen gemeld met de cloud business. "UNIT4 heeft in 2014 een groei van SaaS-orders geboekt van meer dan 70 procent.  UNIT4 boekt omzetgroei in zowel SaaS- als licentie-omzet. In de volgende groeifase zal UNIT4 gebruik maken van de toenemende internationale schaal van het bedrijf. Om deze ten volle te benutten zal het investeren en verder bouwen aan een wereldwijde structuur met een primaire focus op het leveren van klantendienstverlening. UNIT4 zal dienstverlening aan klanten nog verder verbeteren en deze internationaal consistent maken met een aantal nieuwe initiatieven, waaronder de uitbreiding van internationale R&D-centra, het verhogen van UNIT4’s ontwikkelcapaciteiten versnelt de uitrol van productinnovaties en de inrichting van een wereldwijd expertisecentrum voor professional services. Verder komt er een nieuwe wereldwijde support-infrastructuur. Via gebruiker-communities is er toegang tot productspecialisten."

Partners

Het wereldwijde partnerprogramma wordt ook uitgebreid. Partners krijgen de mogelijkheid om met UNIT4 samen te werken op commercieel en implementatiegebied, aldus de Nederlandse softwareleverancier.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud