Hogere productiviteit en betere samenwerking grootste voordelen van videoconferencing
11-01-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Hogere productiviteit en betere samenwerking grootste voordelen van videoconferencing

90% van de bedrijven die regelmatig video gebruiken om samen te werken meldt hierdoor van verschillende voordelen te profiteren. Het gaat hierbij vooral om een hogere productiviteit, een betere samenwerking binnen teams, financiële besparingen en minder reiskosten.

Dit blijkt uit onderzoek van Polycom, leverancier van video-, spraak- en contentoplossingen. 80% van de bedrijven verbindt besparingen direct met het sneller kunnen nemen van zakelijke beslissingen. Ook zou de balans tussen werk en privé voor werknemers worden verbeterd.

Waarde stijgt disproportioneel
“De waarde van de meeste netwerktechnologieën neemt disproportioneel toe naarmate er meer individuen gebruik van maken”, zegt Rob Bamforth, principal analyst bij Quocirca. “Videoconferencing is geen uitzondering. Door het gebruik daarnaast te laten toenemen, nemen de bekendheid met, en het comfort van de complete ervaring toe. Het stimuleren van een videocultuur lijkt daardoor ten goede te komen aan zowel het individu als de organisatie.”

56% van de ondervraagde eindgebruikers stelt voor videoconferenties regelmatig gebruik te maken van mobiele apparaten. Dit percentage ligt in de EMEA-regio op ruim 45%. 35% van de ‘digital natives’, werknemers van 25 jaar of jonger en bepalend voor de toekomst van werk, gebruikt regelmatig video vanaf diverse locatie. Polycom verwacht dat deze aantallen toenemen naarmate er meer mobiele apparaten komen en organisaties steeds flexibeler werkregelingen bieden.

EMEA-regio
Als we kijken naar de EMEA-regio geeft ruim 90% van de onderzochte bedrijven aan meetings op te zetten via ‘room based’-oplossingen. Ruim 45% van de EMEA-bedrijven gebruikt een mobiele video-oplossing. 66% gebruikt virtuele meeting-rooms, meer dan in Noord-Amerika en Azië-Pacific.

“De manier waarop mensen werken, verandert. Mobiliteit, BYOD, social- en samenwerkingsoplossingen, zoals videoconferencing, dwingen samen met de behoefte om vastgoedkosten te verlagen, bedrijven over de gehele wereld om hun traditionele kantooropstelling opnieuw te overdenken”, zegt Jim Kruger, Chief Marketing Officer van Polycom. “We zien de meetbare impact die videosamenwerking heeft. Maar doordat slechts een fractie van de wereldwijde organisaties video regelmatig gebruikt, tonen de resultaten van het onderzoek de potentie aan van video in elke werkomgeving en in elke branche.”

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Video